Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonları için üretimi genişletmek istiyor

ee22

Son gelen bilgilere göre Samsung Electronics, katlanabilir akıllı telefonlarının üretim kapasitesini genişletmeyi planlıyor.

Haber, şirketin yeni piyasaya sürülen Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3 telefonlarının dünya genelinde beklenmedik bir talep görmesiyle geldi. Gereğince KedGlobal Samsung Display, şirketin ekran teknolojisi birimi 25 milyon adede 17 milyon birimden artışla brüt 47 oranında katlanabilir panelin yıllık üretim kapasitesini artırmıştır. Güney Koreli teknoloji devi, Vietnam’daki Bac Ninh tesisini de bu yılın ikinci yarısında genişletmeyi planlıyor. Bu site, bu yılın sonunda veya gelecek yılın başlarında tam operasyon ölçeğine ulaşmaya çalışacak.

Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonları için üretimi genişletmek istiyor

Ayrıca uzmanlar, şirketin genişleme planları tamamlandıktan sonra markanın yılda 10 milyon adet Galaxy Z Fold3 ve 15 milyon adet Galaxy Z Flip3 modeli üreteceğine inanıyor. Bilmeyenler için Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonlarına olan talep başlangıçta beklenenden daha yüksek olduğu için üretimi artırmayı hedefliyor. Özellikle, üçüncü nesil katlanabilir telefonları, Güney Kore’de yeni piyasaya sürülen Galaxy S21 amiral gemisi akıllı telefonundan bile yaklaşık 1.8 kat daha fazla olan yaklaşık 920.000 ön sipariş gördü.

Kaynaklar ayrıca ABD’deki ön siparişlerin markanın ülkedeki ikinci nesil katlanabilir telefon satışlarını 2021 Ocak ve Temmuz ayları arasında geçtiğini de sözlerine ekledi. Kaynak ayrıca “Samsung’un katlanabilir cihaz üreten fabrikaları zaten tam kapasite çalışıyor. Samsung’un tesislerini genişletmekten başka seçeneği yok. Mevcut yedi hattına muhtemelen üç üretim hattı daha ekleyecek ve bu da şirketin üretim hacmini daha esnek bir şekilde yönetmesini sağlayacak.”

Galaxy S21 FE ile ilgili yeni bir detaylar ortaya çıktı