Samsung 1 milyon Galaxy F üretmeyi planlıyor

galaxy f

Samsung geçtiğimiz hafta su yüzüne çıkan katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli Galaxy F için önemli açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung’un çok uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni akıllı telefon modeli Galaxy F geçtiğimiz hafta düzenlenen geliştirici konferansında ortaya çıkmıştı. Katlanabilir ekranı ile dikkatleri üzerine çeken model hakkında bazı  yeni açıklamalar yapıldı.

Samsung talebe göre Galaxy F üretecek

Güney Koreli teknoloji devinin en yetkili ismi konumunda bulunan DJ Koh, Samsung’un ilk katlanabilir ekranlı telefonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koh, katlanabilir ekranlı telefonun ilk etapta 1 milyon adet üretileceğini, gelen talebe göre bu üretim bandının genişletileceğini söyledi.

Yani GalaxyF’in geleceği üreticiden ziyade, tüketiciye bağlı diyebiliriz. Malum, Samsung’un katlanabilir ekranlı akıllı telefonu için 1500 doların üzerinde bir fiyat talep edeceği konuşuluyor. Hal böyle olursa Galaxy F’in 1 milyon satması bile zor olacaktır.

Bu arada dip not olarak belirtmek gerekiyor. İlk katlanabilir ekrana sahip olan telefon Royole FlexPia isimli şirket tarafından 31 Ekim’de satışa sunuldu. Katlandığında telefon, açıldığında ise tablet boyutuna gelen bu telefon için belirlenen fiyat etiketleri 1290 dolar ile 1865 dolar arasında değişiyor. Şimdilik yalnızca Çin’de satışa sunulmuş olan bu model, Galaxy F’in tek rakibi diyebiliriz. Bu bağlamda Samsung’un belirleyeceği etiketin de 1500 dolar civarında olması, bizleri şaşırtmayacaktır.

5G destekli Kirin 990 için çalışmalar başladı