Beats Studio Buds gerçek kablosuz kulaklık: Şık ve güçlü!

er4t45y

#İŞBİRLİĞİ

Kablosuz kulaklıklar, her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Gerçekten de kablo karmaşası olmadan, konforlu bir şekilde bu tip ürünleri deneyimlemek çok keyifli. Bu yazımızda bahsedeceğimiz ürün ise, Apple çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Beats’in yeni ürünü Beats Studio Buds.

Beats markasını bilmeyenler çok azdır sanıyoruz. Yıllardır ses sistemleri üzerine çalışmalar yapan firma, ülkemizde de özellikle devasa boyutlarda kulak üstü kulaklıklarıyla ön plana çıkıyordu. Bu yeni ürün ise, “gerçek kablosuz kulaklık” olarak nitelendirilen bir ürün ve ufak boyutlarına rağmen güçlü işitsel deneyimler sunabiliyor.

Beats Studio Buds, beyaz, siyah ve Beats kırmızısı olmak üzere üç farklı renk seçeneğine bağlı. Bizim görüşümüz, özellikle kırmızı rengin çok güzel göründüğü ve piyasadaki pek çok modele kıyasla “ayrıştırıcı bir tasarım detayı” olarak ön plana çıktığı yönünde.

Ürün, yani kulaklıklar ve kutusu toplamda 58 gram ağırlıkta. Biraz daha detay vermek gerekirse, her bir kulaklığımız 5 gram ağırlıkta. Kutumuz da 48 gram ağırlıkta. Yani hem ufak boyutlarda hem de hafif bir ürünle karşı karşıyayız.

Beats Studio Buds gerçek kablosuz kulaklık: Şık ve güçlü!

Beats Studio Buds’ı çakmak cebinizde dahi rahatlıkla taşıyabilir ve istediğiniz an kullanabilirsiniz. İster çalışırken, ister yürüyüş esnasında, ister spor yaparken, isterseniz de bir şeyler izliyor ya da oynuyorken. Ürün, farklı ortamlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştirilmiş deneyimler sunabiliyor.

Ürünün kutusu, yanlardan yumuşatılmış, oval bir yapıda. Güçlü, ama kolaylıkla açılabilir kapağı ve kulaklıkları sağlam şekilde tutabilen kulaklık yatakları var. Ön kısımda, Beats logosunun altında bir led bildirim ışığı yer alırken, arka tarafta da Type-C bağlantı noktası mevcut. Böylece ürünü şarj edebiliyoruz.

Kulaklıklarımız da ufak boyutlarda ve kulakla bütünleşik bir yapı ortaya çıkararak sesin dışarı sızmasını olabildiğince engelliyor. Silikon başlıklar da rahat kullanım için önemli. Tabii kutudan çift olarak 3 farklı boyutta kulaklık başlığı çıktığını belirtelim. İyi bir deneyim için evvela kulağınıza uygun olan boyuttaki başlıkları seçmelisiniz.

Bu arada, ürün, terleme ve hafif yağmurda kullanım gibi durumlarda zarar görmüyor, ama yine de performans düşüşü yaşanmaması ve daha sıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak için ıslak detaylardan uzak durmaya özen göstermenizi öneriyoruz.

Hem iOS hem de Android cihazlar için uyumlu

Beats Studio Buds, hem iOS hem de Android cihazlarla uyumlu olarak çalışıyor. Bluetooth Class 1 sertifikasına sahip olan ürün, saniyeler içinde cihazla bağlantı kurabiliyor ve yaklaşık 30 metrelik mesafede de bağlantı kopmadan deneyim sunabiliyor. Pek çok kulaklığın 10 metrelik sınırda çalışabildiğini düşünürsek, bu ciddi bir avantaj.

Ürünü iOS cihazınızda kullanacaksanız, herhangi bir yazılım kurmanıza gerek kalmıyor. Çalışma modlarından dokunmatik panel düzenlemesine kadar pek çok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Android tarafında kapsamlı bir kullanım için ise, Beats uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Beats Studio Buds gerçek kablosuz kulaklık: Şık ve güçlü!

Ses kalitesi nasıl?

Beats Studio Buds, “özel akustik platform” olarak belirtilen ve bu sayede net sesler sunabilen bir sisteme sahip. Deneyimlerimiz itibarıyla, hem bass’lar hem de tiz’ler tarafında, kısacası dinlediğimiz şarkılarda sesleri birbirine karışmadan, net şekilde elde edebildik. Heavy Metal’den Türk Sanat Müziği’ne kadar pek çok farklı türde denemeler gerçekleştirdiğimizi de belirtelim.

Ürün, siz bir şeyler izliyorken ya da oyun oynuyorken de iyi bir performans sunuyor. Diyelim ki kanepeye uzandınız ve Netflix’te favori dizinizi izliyorsunuz, işte bu sırada kulaklıklar da konforlu bir şekilde kullanılabiliyor. Hele gece izliyorsanız, tüm işitsel detayları etrafınızdakileri rahatsız etmeden elde edebilmek gerçekten “özgürlük” anlamını taşıyor.

Cihaz, bünyesinde ANC, yani “aktif gürültü engelleme” teknolojisine de sahip, ki bu cidden önemli bir özellik. Bu sayede, özellikle gürültülü ortamlarda olsanız bile dış sesleri neredeyse hiç duymuyor ve dinlemek istediğiniz detaylara odaklanabiliyorsunuz.

Ek olarak, siz bir şeyler dinlerken bir yandan da dış dünyada olanları takip etmek istiyorsanız, bu kez de “şeffaf” ses modunu aktifleştirebilirsiniz. Beats, size pek çok seçenek sunuyor ve hepsi de oldukça kullanışlı.

Ve tabii ki kaliteli mikrofon sisteminin de sayesinde anlaşılır aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Dış mekân kullanımlarında, mikrofonlar, etraftaki gürültüyü olabildiğince engelliyor ve bu sayede daha anlaşılır, kesintisiz telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Beats Studio Buds gerçek kablosuz kulaklık: Şık ve güçlü!

Ya pil performansı nasıl?

Beats Studio Buds, beraberinde gelen Type-C kablosuyla şarj edilebiliyor. İki ucun da Type-C olması, bazı kullanıcılar için ufak tefek sıkıntılar doğurabilir.

Kulaklıklar, tek şarj ile %50 ses seviyesindeyken, ANC ve şeffaf mod da kapalıyken 8 saate kadar müzik dinleme imkânı sunabiliyor. Buna, taşıma ve şarj kutusundaki şarj kapasitesini de eklediğimizde toplamda yaklaşık 24 saatlik kullanım mümkün oluyor.

Eğer ANC ve şeffaf mod aktif ise ve daha yüksek ses seviyesindeyken müzik dinliyorsanız, kulaklıkları tek şarj ile 5 saate kadar müzik dinlemek için kullanabilirsiniz. Taşıma ve şarj kutusunun kapasitesini de eklediğimizde, bu kez toplamda 15 saatlik müzik dinlemek mümkün.

Ayrıca, sadece 5 dakikalık hızlı şarj ile 1 saate kadar müzik dinleme şansınız da var.

Ürün, ülkemizde 1499 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 10S: 4’lü kamera sistemi, 5000mAh pil