Samsung tüm ekranı parmak izi okuyucusu yapacak

Samsung

Samsung, ekrana gömülü parmak izi okuyucularını tüm ekrana yaymanın yolunu buldu. Şirketin yeni patenti bu teknolojinin çok da uzakta olmadığını gösteriyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde telefon dünyasında trend haline gelen yeni özelliklerden biri de ekrana gömülü parmak izi okuyucuları. Ancak bu teknoloji henüz tam olarak potansiyeline ulaşmış değil. Bu konuda önemli çalışmalar yapan Samsung, önemli bir gelişme kaydetti.

Samsung yeni patentiyle heyecan uyandırdı

Güney Koreli teknoloji devi geçtiğimiz günlerde ekrana gömülü parmak izi okuyucuları ile ilgili yeni bir patent aldı. Patentin detaylarına bakılırsa bu yeni teknoloji parmak izi okuyucusunun tüm ekrana yayılmasını sağlayacak. Bu patent uygulamaya geçerse ekrana gömülü parmak izi okuyucuları için büyük bir gelişme olacak.

Samsung

Çünkü şu anki ekrana gömülü parmak izi okuyucuları ekranın belli bir alanında yer alıyor. Bu da ekrana gömülü okuyucuların eski tarz parmak izi okuyuculardan çok da farklı olmaması anlamına geliyor. Ancak tüm ekrana yayılan bir sensör uygulama geliştiricileri için yeni kullanım alanlarının yolunu açabilir.

Samsung

Güney Koreli teknoloji devinin geliştirdiği bu yeni parmak izi okuyucusu katlanabilir ekranlarda da çalışacak. Ayrıca şirketin bu teknolojiyi diğer şirketlere de pazarlaması bekleniyor.

İlk yerli üretim logolu telefon : GM 9 Pro !