Samsung Galaxy S10 parmak izi problemi için yeni güncelleme yayınlandı

Samsung Galaxy S10 parmak izi

Her ne kadar güçlü özellikleriyle anılsa bile Samsung Galaxy S10 parmak izi problemi kullanıcıları rahatsız ediyordu. Samsung kuruluşu, Galaxy S10 gibi katlanabilir teknolojide çığır açan ürünler ortaya çıkarırken; aynı zamanda ultrasonik parmak izi sensör sorunu da yaşıyordu. Şirket bunu giderebilmek için düğmeye basma kararı aldı.

Her akıllı telefon kuruluşunun kullandığı farklı bir yöntem bulunuyor. Örneğin Huawei, yüz sensörü üzerinde yoğunlaşırken; Samsung ise daha çok ultrasonik parmak izi teknolojisi üzerinde durmayı tercih ediyor. Her ne kadar ekrana gömülü parmak izi sensörü kullanıcılar tarafından çok beğenilse bile, bu sensörlerin çok hassas olmadığı dile getiriliyordu.

Samsung Galaxy S10 parmak izi problemi ortadan kaldırıldı

Kullanıcılar tarafından Samsung şirketine atılan maillerde, bu parmak izi sensörlerinin aktif bir şekilde çalıştığı ancak hassas olmadığı belirtiliyordu. Bu akıllı parmak izi sensörleri her ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olsa bile, yine de kullanıcıyı tanırken bir miktar yavaşlıyordu.

galaxy s10 parmak izi sensoru

Tüm bu şikayetlerden e-mail yoluyla haberdar olan Samsung, yeni bir güncelleme yayınlama kararı aldı. Problemlerin giderilebilmesi için dün sabah saatlerinde bu güncelleme tüm cep telefonlarına yayıldı. Güncellemenin boyutu yaklaşık olarak 7 MB olduğu için, herhangi bir hafıza problemine de neden olmayacak.

Bu güncelleme yayınlandıktan sonra kullanıcılardan Samsung firmasına olumlu mesajlar gitmeye başladı. Bu da, güncellemenin başarıya ulaştığını gösteriyor. Sizce Samsung, ekrana gömülü parmak izi sensör teknolojisini devam ettirmeli mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy S10 YouTube Premium üyeliğini 4 ay ücretsiz verecek