Samsung tüm dengeleri değiştirecek!

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, akıllı telefon sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir kararın arifesinde.

Samsung tüm dengeleri değiştirecek! Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri hiç kuşkusuz Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung oluyor. 7’den 70’e her türden akıllı telefon kullanıcısı için alternatif çözümleri olan Güney Koreli şirket, yıllardır yürüttüğü her seviyede onlarca farklı akıllı telefon modeli üretme stratejisini de sürdürmekte kararlı.

Tabi şirketin bu kadar geniş yelpazede ürün sunması, onu aslında aynı zamanda muhteşem bir müşteri haline de getiriyor. Kim tarafından mı örneğin mobil işlemci üreticileri tarafından.

Samsung tüm dengeleri değiştirecek

Bilindiği üzere Samsung çok uzun bir süredir amiral gemilerinde kendi ürettiği Exynos yonga setlerine ilave olarak Qualcomm’un Snapdragon modelini tercih ediyordu.

Samsung tüm dengeleri değiştirecek!

Bununla birlikte özellikle en son seri Snapdragon’da yaşanan verimlilik sorunları ile Exynos 2200’ün akıllı telefon kullanıcılarının ilgisini yeterince çekememesi gibi nedenlerden dolayı bir çözüm arayışı içerisine giren Samsung, rotayı sektörün bir diğer devi MediaTek’e çevirdi.

Samsung tüm dengeleri değiştirecek

İlk olarak Galaxy S23 ve S22 FE gibi üst düzey modellerinde bu işlemciyle ortak bir çalışma yürüteceği belirtilen Samsung’un şimdilik bu yeni stratejisini sadece Asya pazarında uygulayacağı konuşuluyor. Bununla birlikte Samsung’un bir sürprize imza atıp, Asya dışındaki pazarlarda da yeni işlemci yongasına sahip akıllı telefon modellerini satışa sunup sunmayacağını ise zaman gösterecek.

Elektrikli otomobiller için büyük sorun!