Yeni Mercedes-AMG SL43 tanıtıldı

Mercedes AMG SL43 2

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes, AMG SL serisi için çalışmaya devam ediyor.

Yeni Mercedes-AMG SL43 tanıtıldı. Otomobil denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biridir Mercedes. Yıllardır gücün, kalitenin, konforun ve en önemlisi de lüksün sembolü olan Mercedes, yeni tasarımlarıyla bu yönlerini güçlendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve oldukça da beğenilen Mercedes-AMG SL serisi için yeni bir giriş seviyesi model üzerinde çalışan Alman devi, bu modelini nihayet resmen otomobil meraklılarının beğenisine sundu.

Mercedes AMG SL43 1

Serinin orijinal modelinde bulunan çift turbo V8’in yerini yeni araçta 2.0 litre dört silindirli bir motorun aldığını görüyoruz. 381 beygir gücü ve 480 Nm tork gücü üretebilen bu motor, 9 ileri MCT şanzımanla birlikte şahane işler çıkaracak gibi görünüyor.

Yeni Mercedes-AMG SL43 tanıtıldı

Yeni Mercedes-AMG SL43 tanıtıldı

Her ne kadar aracın orijinal modelinde çift turbo V8’in kullanıldığı düşünüldüğünde, yeni giriş seviyesi modelin performanstan önemli bir şekilde taviz verdiği düşünülse de, açıklanan veriler durumun hiç de düşünüldüğü gibi olmadığını gösteriyor. Yeni Mercedes-AMG SL43 0’dan 100km hıza sadece 4,9 saniyede çıkabiliyor ki bu durum bile başlı başına Mercedes’in yeni modelinin hala performans canavarı sınıfına dahil olduğunu gösteriyor.

Yeni Mercedes-AMG SL43 tanıtıldı

Tasarım cephesinde serinin diğer modeliyle neredeyse bire bir benzer olan AMG SL43’ün ufak tasarım farklarından en önemlisi ön tamponu ve arka difüzyon çıkışları. Tabi aracın egzoz çıkışının ve tekerlek seçeneklerinin de bu seviyeye özel farklı seçenekler sunduğunu belirtelim.

Elon Musk Twitter ’ı satın mı aldı? İşte tüm detaylar