Elektrikli otomobiller için büyük sorun!

Dünyanın En Hızlı Otonom Elektrikli Otomobili

Şu sıralar elektrikli otomobiller hayli popüler olmuş durumda. Fakat üreticiler hala en büyük sorunu yani menzil sıkıntısını çözebilmiş değiller. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Elektrikli otomobiller için büyük sorun! Son birkaç yıldır elektrikli otomobillere olan ilgi artmış durumda. Özellikle de Avrupa’da bu konuda önemli çalışmalar mevcut. Öyle ki 2040 yılına kadar Avrupa’da pek çok şehirde fosil yakıtlı araçların yasaklanması söz konusu.

Peki elektrikli araçlarda istenilen verim yakalanabildi mi? Eğer otomobili sadece şehir içerisinde günlük trafikte kullanıyorum diyorsanız sizin için büyük bir sorun yok diyebiliriz. Fakat sık sık uzun yol yapıyorsanız o zaman işler tamamen değişecektir.

Elektrikli otomobiller için büyük sorun

Elektrikli araçlarda büyük sorun!

Hali hazırda satışa sunulmuş olan ya da yakın zamanda sunulacak olan pek çok modelde 400 km menzil bulunuyor. Üstelik bunun arttırılmış menzil olduğunu da belirtmek gerekiyor. Hali hazırda 2 – 3 yaşında olan elektrikli araçlarda bu menzil 150 km civarında.

Elektrikli otomobiller için büyük sorun

Türkiye gibi bir ülkede bu menzilin büyük sıkıntı yaratacağını söyleyebiliriz. Çünkü hali hazırda pek çok benzin istasyonunda hızlı şarj aleti bulunmuyor. Bulunsa dahi bunların sayısı oldukça yetersiz. Herşeyi bir kenara bırakırsak otomobillerin bu cihazlarla şarj edilmeleri ortalama yarım saat sürüyor.

Normal bir prizden şarj etmek ise yaklaşık olarak 8 ile 12 saat arasında değişiyor. Dolayısıyla bu sorunlar çözülmeden elektrikli araçlarda satış tarafında başarılı olması çok da mümkün görünmüyor.

Hyundai Bayon’u Clio fiyatına satıyorlar!