Samsung, Apple sayesinde gelirlerini arttırdı

samsung

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz çeyrekte çip ve OLED ekran ticareti sayesinde gelirlerini önemli ölçüde arttırdı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarında lider konumunda bulunan Samsung, genel itibariyle bu sektörde Apple’dan daha az kar marjına sahip. Fakat Güney Koreli şirketin, gelir ve kar marjını arttıracak geniş bir ürün yelpazesi mevcut.

Apple ezeli rakibini zengin etti

Bilindiği üzere Güney Koreli teknoloji devi, tüm dünyadaki OLED ekran pazarının yüzde 90’ın üzerindeki kısmına tek başına hakim durumda. Akıllı telefon sektöründeki en büyük rakibi olan Apple bile, iPhone Xs ve Xs Max modelleri için OLED ekranları Samsung’dan tedarik ediyor.

Sadece Apple değil. Ürettikleri akıllı telefon modellerinde OLED panel kullanmayı tercih eden pek çok firmanın ilk tercihi Samsung oluyor.

Güney Koreli şirket, OLED pazarında olduğu kadar çip sektöründe de önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz çeyrekte Samsung’un OLED ekran ve çip sektöründeki pazar payı maksimum seviyeye ulaşmış durumda.

Bu denli bir artışın Güney Koreli şirketin gelirlerini yüzde 18, kar oranını ise yüzde 3.7 arttıracağı söyleniliyor. Samsung’un geçtiğimiz çeyrekte bu kadar önemli bir büyüme yakalamasının temel nedenlerinden birisi de Apple.

Malum, Apple yeni satışa sunduğu iPhone Xs ve Xs Max modellerinde, Güney Koreli şirketin OLED panellerini kullanmıştı. Haliyle bu kadar yüklü bir sipariş, Samsung’un hem gelir, hem de kar oranını hatırı sayılır seviyede yükseltmiş durumda.

OnePlus 6T tüm hatlarıyla ortaya çıktı