Samsung Telefonunuz Bir Sonraki Güncelleştirmeyle Çalışmayabilir

samsung9

Samsung firması akıllı telefon piyasasından Apple firmasından sonra en çok tercih edilen dev bir kuruluştur. Ancak Samsung son zamanlarda kendisinden hiç de iyi olmayacak şekilde bahsettirmeyi başarabildi. Bu da Samsung modellerinin tercih edilebilirliğini azaltabilir.

Samsung firması son zamanlarda telefon modellerini olduğundan daha hızlı gösterdiği şeklinde bir suçlama almıştı. Testlerde hile yaptığı haberlerde yer edinmişti. Kendisi de bu duruma pek bir açıklama getiremedi. Sadece hile yapmadığını söylemekle yetinebildi. Şimdi Samsung firması hakkında yeni uygulamalar haberlerde yer alıyor. Bu uygulamalar tüketiciler açısından pek de yararlı olacak bir durumu ortaya çıkarmıyor.

samsung

 

Samsung, Galaxy Note 3 modellerinde uyguladığı bölgesel kilit sistemini bütün modellerinde uygulamak istiyor. Samsung firması, modellerinin hepsini ülkelere has bir hale getiriyor. Eğer sizin Samsung modeliniz Amerika’dan getirilmişse artık çalışmayabilir. Çünkü Samsung yeni güncelleme uygulamasıyla her telefon modelini bulunduğu ülkesinde ki sım kartlara göre çalışır durma getirecek. Amarika’daki bir samsung modeli Türkiye’de çalışmayacak. Amerika için üretilen Samsung modeli, Türkiye’deki sım kartlarıyla çalışmayacak. Böylece Samsung, ülkeler arası Samsung alışverişini kesmeyi düşünüyor.

Samsung firmasından bu konu da henüz bir açıklama gelmemiş olsa da, duurm bunu gösteriyor. Google firmasının yeni androidi olan Kit Kat güncellemesi yapacak olanlar, bu yeni uygulamayı da yüklemiş olacaklardır. Yani eğer elinizde bulunan Samsung galaxy S3 veya bir başkası Türkiye dışından bir pazardan size gelmişse, bu güncelleşmeyi yaptığınızda çalışmayabilir. Ancak dediğimiz gibi bu durum ne kadar doğrudur. Henüz bir açıklama Samsung firmasından gelmiş değildir.