Samsung ATIV Book 9 Lite ve Dizüstü Bilgisayarların Geleceği

samsung ATIV

Samsung akıllı telefon piyasasındaki başarısının yanında dizüstü bilgisayar dünyasındaki başarısında da kayda değer bir yere sahiptir. Şimdi de bu değerini bir nebze olsun artırabilecek bir dizüstü bilgisayarını Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Samsung ATIV Book 9 Lite hızı sevenler ve yüksek performansı dileyenler için geliştirildi.

Son zamanlarda dizüstü bilgisayarlar üzerinde ki olumsuz dedikodular dur durak bilmeden devam ediyor. En son ise IDC firmasının anketleri ortalığı baya karıştırmıştı. Çünkü IDC firmasının anketlerinde yer edinen bir sonuç, dizüstü bilgisayar dünyasının giderek sona ereceğini gösteriyordu. 2017 senesi de bu son oluşun tarihi olarak verilmişti. Ancak ortalığa çıkan dizüstü bilgisayar modellerine bakılırsa hala bu durumun yanlış bir çıkarım olduğu bizlere ayan ve beyan olarak ortada. Ancak bir yandan ICD firmasının dediği doğru gibi. IDC firması anketinde, dizüstü bilgisayarların artık iş merkezlerinde tercih edildiği ve satışının bu alana doğru giderek kaydığını bildirmişti. Samsung ATIV Book 9 Lite bilgisayarı da bu yönde üretilmiş bir teknolojidir.

samsung ATIV

Samsung ATIV Book 9 Lite Premium modeline sahip görüntüsüyle iş gezileri için çok uygun bir ürün oluyor. Kendisinde 10 noktalı dokunmatik ekran teknolojisi var. Ayrıca diğer yeni teknolojilerle de, donatılmış durumdadır. Mesela bunlardan birisi dört çekirdekli Intel işlemciye sahip olmasıdır. Hız ve performans açısından sıkıntısız çalışmayı vaat ediyor kendisi. 128 GB SSD özelliğinin yanında çok hafif bir ağırlığa sahiptir. Sadece 1.44 gr olan Samsung ATIV Book 9 Lite, seyahatlerde yük olmayacak bir durumdadır. Tabi Samsung teknolojisi olunca ayrı bir özelliği de oluyor. Kendi teknolojisiyle Samsung veri alışverişini hızlandıran ve kolaylaştıran bir program üretti. Samsung ATIV Book 9 Lite modeli de bu yeni program olan Samsung Side Sync teknolojisini içerisinde barındırıyor.

Gelelim bu hız ve performans açısında sıkıntı yaratmayacak cihazın fiyatına. 859 dolardan satışa sunulacak bu cihaz. Oldukça uygun bir fiyat diyebiliriz. Dokunmatik modelde sunulacak olanın fiyatı ise biraz daha cep yakacak, o da 990 dolardan satışa sunulacaktır.