Samsung Açıkladı: Ben Asla Hile Yapmam

samsung8

Samsung firmasının daha geçenlerde telefonlarında ki özellikleri testlerde yüksek gösterdiği ortaya çıkmıştı. Telefonlarını olduğundan daha iyi gösterme çabası, Samsung için ilk değildi. Daha önce Galaxy S4 test sonuçlarında da hile yaptığı tespit edilmişti. Geçenlerde Note 3 telefonlarında da aynı hilenin tespit edilmesi, Samsung firmasını harekete geçirdi.

Samsung firması, müşterilerini en iyi deneyimi sunmak için çalışıyormuş. Telefonların testlerinde herhangi bir hile söz konusu olmadığını söyledi. Ek performans icap eden uygulamalarda CPU/GPU frekansları yükseliyormuş. Bu yükselmenin de sadece testlerde meydana geldiği ve amacının kesinlikle hız verilerini yüksek göstermek olmadığı, şeklinde açıklamalarda bulundu. Eyvallah da bu açıklamalardan hiçbir sonuç çıkmıyor. Samsung testlerde telefonların hızının yükseldiğini söylüyor. Bunun sebebi olarak da ek performans gerektiren işlemleri söylüyor. Madem testlerdeki hız verileri telefondan kaynaklanmayan değişik sebeplerden dolayı yükseliyor, neden sonuçlarda bu yansıtılmıyor? Direk test sonuçlarından elde edilen veriler yazılıyor? Müşteriler mi kandırılmak isteniyor yoksa?

samsung

Samsung bir açıklamada bulundu ancak yetersiz bir açıklama. Samsung, kullandığı hız ve performans rakamlarının neden yüksek yazıldığını açıklamamış. Sadece amaçlarının sahtekarlık olmadığını beyan etmiş. Eyvallah. HTC, LG henüz bir açıklamada bulunmadı. Herhalde, açıklama gereği duymadılar çünkü yapılanlar ortada. Samsung firmasının telefonlarında bahsettiği özelliklerin testlerle uyuşmadığını sizlerde anlayabilirsiniz. Bunu ben şu şekilde anladım. Galaxy S4 telefonunun batarya ömrünün testlerde iyi seviyeden biraz yukarıda gösteriliyor. İyi şu anlama geliyor. Günde bir kez veya iki kez şarj etmeniz yeterlidir. Ancak Galaxy S4, günde birden fazla şarj istiyor. Çok enerji harcıyor. İyi bir performans göstermiyor.

Bu nedenle akıllı telefon alırken bir kez daha uyarıyoruz. Markaların yazdıklarına bakmayın. Varsa alacağınız modeli kullanan bir arkadaş, bizzat onlara danışarak, incelemelerde bulunun. Yüksek fiyatlar ödeyip de istediğinizi bulamadığınızda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu sebeple almadan önce mutlaka güveneceğiniz bir kimseye danışın ve sorun.