Samsung yeni ivme kazanmak istiyor!

Samsung Çin planı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Samsung yeni ivme kazanmak için kolları sıvadı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Son zamanlarda küresel rekabet çok ciddi boyutlara ulaştı ve Samsung yeni ivme kazanmak için büyük gayret gösteriyor. Mesela bundan sadece 20 yıl kadar önce akıllı telefon piyasasında sadece birkaç tane şirket yer alıyordu. Şimdilerde ise, neredeyse her ülkenin bir tane teknoloji firması bulunuyor. Bu durum aynı zamanda rekabetle birlikte yeniden ivmelenme isteğini de güçlendiriyor.

Samsung şirketinin beklentileri büyük

Her ne kadar küresel devler büyük beklentiler içerisine girse bile, yine de satış grafikleri pek olumlu değil. Samsung, sadece 2020 yılı içerisinde en az %30 oranında satış kaybı yaşadı. Bu durum firma genelinde büyük bir kaygı yaratmayı başarıyor. Tüm bunlara ek olarak belirsizlik yine yapılmak istenen yatırımları ertelettiriyor.

Samsung yeni ivme

 

Tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakırsak, şirket özellikle son dönemlerde büyümek için çok iştahlı. Neredeyse her ay farklı bir cihaz çıkarmayı başaran firma, bunun yerine artık yeni pazarlar oluşturmaya çalışıyor. Bunlar içerisinde ilk sırada elbette Hindistan var. Çin’den sonra dünyanın en büyük ülkesi olarak bilinen Hindistan çok güçlü bir müşteri potansiyeline sahip.

Samsung durumun farkında ve en iyi şekilde bunu değerlendirmek istiyor. Fakat Hindistan pazarına yönelen sadece Samsung değil. Aynı zamanda Apple ve diğer Çinli şirketler de Hindistan pazarına büyük yatırımlar yapıyor. Böylece kazanç miktarlarını çok ciddi oranlarda artırma gayreti görülüyor. Sizce Samsung kısa bir süre içerisinde eski popülerliğini kazanabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.