Samsung modelleri hız konusunda rakip tanımayacak

sss23

Yıllardır en çok telefon satan şirket unvanını kimselere kaptırmayan Samsung, şimdilerde yeni bir RAM teknolojisi üzerinde çalışıyor. Güney Koreli üreticinin yeni RAM teknolojisi sayesinde üst segment modelleri adeta uçuşa geçecek. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Samsung modelleri hız konusunda rakip tanımayacak. Samsung, teknoloji dünyasının en önemli markalarından biri. Hem üretim hem de perakende satış pazarlarında söz sahibi olan Güney Koreli teknoloji devi, her iki kulvarda birden bulunmasının nimetlerinden de sonuna kadar faydalanıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni nesil depolama birimi UFS 4.1’de bu duruma güzel bir örnek olacak.

Samsung

Samsung, UFS 4.0 ile ilgili ilk açıklamalarını 2022 yılı içerisinde yapmış ve yeni bellek tipini teknoloji dünyasına resmen tanıtmıştı. Gerek o lansmanda gerekse de devam eden süreçlerde sık sık dillendirildiği üzere, Güney Koreli şirket bu ay içerisinde cihazın seri üretimine başlayacak. Peki ama bu yeni gelişmenin teknoloji dünyasına, dahası akıllı telefonlara ne gibi bir katkısı olacak?

samsung kamera 2

Samsung modelleri hız konusunda rakip tanımayacak

Şu an akıllı telefonlarda kullanılan dahili depolama birimleri genelde UFS 3.1 teknolojisine dayanıyor. İşte isimlendirmeden de anlaşılacağı üzere, UFS 4.1 yeni tip bir teknoloji. Yapılan ilk açıklamalara göre bu bellek tipi 4.200MB/s okuma ve 2.800MB/s yazma hızlarına sahip ki bu değerler UFS 4.0’ı UFS 3.1 teknolojisinden iki kat hızlı kılıyor.

Samsung yapay zekaya 356 milyar dolar yatırım yapıyor

Aradaki fark yalnızca hızda değil verimlilikte de kendini gösteriyor. Samsung tarafından açıklanan değerlere göre, 1TB’a kadar destek veren yeni bellek tipi, selefine göre %45 oranında daha verimli çalışma koşulları sağlayacak. Peki bu yeni donanımı ilk hangi telefonda görebiliriz diye merak ediyor olabilirsiniz, hemen yanıtlayalım.

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi Samsung bu yeni teknolojinin bizzat üreticisi olmasının verdiği avantajla, UFS 4.0 tipi bellekleri ilk defa kendi amiral gemisi olan Samsung Galax S24’de deneyecek. Tabi bu durumda da Galaxy S24 yarışa rakiplerinden bir adım önde başlamış olacak. Samsung modelleri hız konusunda rakip tanımayacak.

WhatsApp yeni özelliklerini sunuyor