Snapdragon 845’e, Galaxy S9 ambargosu

sd845

Samsung gelecek planlarını şimdiden şekillendirmeye başladı. Güney Koreli teknoloji devi Galaxy S9 ve S9+ için SD845’e ambargo koydu. İşte detaylar.

Samsung bu sene son derece stratejik bir hamleyle, Snapdragon 835 yonga seti üzerinde önemli bir imtiyaza sahip olmuştu. Bu yonga setini kullanan ilk firma olan Samsung, Galaxy S8 satışlarında başarılı bir çizgi yakalamıştı. Güney Koreli teknoloji devinin SD835 üzerinde uyguladığı bu ambargo, diğer amiral gemisi modellerin çıkışında önemli gecikmelere neden olmuş dolayısıyla S8 pazarda fark yaratmıştı. Öyle görünüyor ki Samsung aynı stratejiyi Galaxy S9 ve S9+ modelinde de uygulamayı planlıyor.

Ortaya çıkan son raporlara göre, Samsung Qualcomm ile Snapdragon 845 konusunda anlaşmış durumda. Benzer söylentiler geçtiğimiz yılın sonlarına doğru da ortaya atılmıştı. Öyle görünüyor ki bu sene de diğer üreticilerin amiral gemisi modelleri önemli gecikmeler yaşayabilir. Ya da LG’nin bu sene MWC’de yaptığı gibi, SD 845 yerine SD 835 tercihlenebilir. Elbette bunları zaman gösterecek.

Genel kanı Samsung’un yaklaşan Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+’ı tanıtabileceği yönünde. Zira bu sene yeni bir tasarım çizgisi benimsenmeyeceğinden ötürü, S9 ve S9+ üretimi de öyle önemli bir Ar-Ge zeminine ihtiyaç duymayacaktır.

Bakalım Samsung’un bu hamlesi karşısında Sony, LG, HTC ve Xiaomi gibi Qualcomm yonga setleri kullanan üreticilerden nasıl bir cevap gelecek.