Samsung mobil ödeme servisini test ediyor!

samsung pay

Apple Pay’e oldukça benzeyen Samsung Pay ile ödeme yapmak isteyen kullanıcıların uygulamayı başlattıktan sonra telefonlarını uyumlu pos cihazlarına yaklaştırmaları ve ödemeyi onaylamak için parmaklarıyla ekrana dokunmaları yeterli olacak.

Samsung mobil ödeme servisinde Apple Pay ve Android Pay’de de olduğu gibi NFC teknolojisinden faydalanmış olsa da bunun yanı sıra MST teknolojisini de kullanarak rakiplerinden ayrılmayı amaçlıyor.

Mobil ödemeleri daha güvenli hale getirmesi beklenen bu teknoloji, bilindik kredi kartlarındaki manyetik bantlara benzer bir yapıya sahip.

samsung pay

Üstelik NFC’nin aksine MST teknolojisi kredi kartı kullanılan hemen hemen her mağazada mevcut. Bu durumun Samsung’a önemli bir avantaj sağlaması ve firmayı Apple’ın bugüne kadar yaşadığı birçok problemden kurtarması bekleniyor.

Samsung Pay ilk planda Güney Kore ve ABD’de kullanıma sunulacak olsa da MST teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde mobil ödeme servisinin Apple Pay’den daha hızlı bir şekilde Dünya’ya yayılacağı tahmin ediliyor.

Dünya dışında yaşam var mı?