Android Pay artık Her Yerde Kullanılabilecek

android pay yayiliyor

Google’ın geliştirdiği yeni nesil ödeme sistemi Android Pay artık her yerde kullanabilecek. Google, Visa ve MasterCard ile yaptığı anlaşma ile yeni nesil ödeme servisi konusunda büyük bir gelişme sağladı.

Apple’ın cep teleefonları üzerinden ödeme yapmak için duyurduğu ve Amerika, İngiltere ile Avrupa’da kullanıma giren servisi Apple Pay’den sonra Amerikan teknoloji devi Google’da bu alana iddialı bir şekilde girmeye karar verdi. Apple Pay ile İPhone 6 ve sonrasında çıkan telefonlarda bulunan NFC teknolojisi kullanılarak cep telefonu üzerinden ödeme işlemleri yapılabiliyor. Parmak izi okuyucu kullanılarak ödeme izninin verdiği sistemde Apple Pay’e önceden tanıtmış olduğunuz bir banka ya da kredi kartınız olması gerekiyor. Banka veya kredi kartınızı Apple Pay’e tanıttıktan sonra ise Apple Pay destekli işyerlerinden ödeme işlemini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Google ise mağazalarla tek tek anlaşıp ödeme noktalarını mağazalara yerleştirmek yerine dünya çapında standart olmuş iki firma ile anlaştı. Visa ve MasterCard ile yapılan anlaşma sayesinde Android Pay sahibi kullanıcılar MasterPass veya Visa Checkout destekli tüm noktalardan cep telefonları ile ödeme yapabilecek. Apple’ın izlediği yola göre çok daha mantıklı olarak görülen bu yol sayesinde ek altyapı yatıtımı yapmadan mevcut sistemler ile en geniş mobil ödeme ağına sahip olunabiliyor.

Google’ın  Android Pay için Yaptığı Yeni Anlaşma 2017’nin İlk Aylarında Faaliyete Geçecek

2017 yılının ilk aylarında aktif olarak kullanılmaya başlayacak yeni sistem sayesinde ülkemizde de artık tüm büyük marketlerde gördüğünüz NFC teknolojisini destekleyen pos cihazlarını kullanarak telefon ile ödeme yapılabilecek. Güvenlik içinse yine parmak izi okuyucu kullanılacak. Telefonunuzda parmak izi okuyucu yok ise diğer güvenlik seçenekleri kullanılacak. Sistemin genel güvenliği ve banka ile kredi kartı bilgilerinin korunması ise Google’ın sorumluluğunda olacak.

Henüz ülkemizde Anroid Pay ve Apple’ın ödeme sistemi Apple Pay kullanımda olmadığı için bu sistemleri ve mobil ödeme teknolojilerini cep telefonlarımızdan kullanabilmemiz mümkün değil. Ancak Amerika’da, İngiltere’de veya sistemi destekleyen Avrupa ülkelerinden birisinde yaşıyorsanız cep telefonunuz ile çok kolay bir şekilde ödeme işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul Atatürk Havalimanına Samsung Galaxy Note 7 değişim noktası kuruldu