İnternette Apple Pay dönemi başlıyor!

apple pay odeme sistemi

Apple’ın mobil ödeme sistemi e-ticaret sitelerine geliyor. İnternette Apple Pay kullanmak için ilk adım atıldı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıldan bu yana mobil ödeme sistemleri konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Avrupa, ABD, Çin ve Avustralya gibi bölgelerde, deneysel amaçlı olarak mobil ödeme sistemleri aktifleşmeye başlıyor. Apple Pay, Android Pay ve Google Pay hem mağazalarda hem de internette adeta yarışacak.

İnternette Apple Pay dönemi!

Re/Code sitesinin haberine göre Apple, uygulama içi ve anlaşmaları mağazalardaki ödeme sistemlerine alternatif olarak internette de kullanılabilecek. Zaten Android Pay, Google Play Store uygulama marketinde kullanılabiliyor. Yani aslında bu yeniliğe pek yabancı değiliz. Ancak tıpkı sanal POS ile anlaşmak gibi mobil ödeme sistemi ile anlaşmalı e-ticaret siteleri gerçekten ilginç bir deneyim olabilir.

Sistem QR kod mantığı ile çalışacak. İnternette Apple Pay kullanmak için, alışveriş yaptığınız sitenin ödeme sayfasında bir kod görüntülenecek. Apple Pay destekli cihazınız ile bu kodu okutup, Touch ID sensörüne parmağınızı tarattıktan sonra ödeme gerçekleşmiş olacak. Böylelikle karşı tarafa kredi kartı bilgilerinizi vermeden ödeme yapmak mümkün olacak.

Bu gelişmenin önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan WWDC 2016 isimli Apple’ın geliştirici etkinliğinde resmiyet kazanması bekleniyor. İddiaya göre şimdiden 500’den fazla internet sitesiyle anlaşma sağlanmış durumda. Umarız Apple Pay bu şekilde ülkemizde de kullanılabilir. Çünkü ilk iddialar şimdilik sadece ABD’de kullanılacağı yönünde.

HTC 10 performans testi AnTuTu’da görüldü!