Samsung katlanabilir ekranlı telefon modellerinde satış rekoru kırmayı hedefliyor

Galaxy Z Flip 5G

Katlanabilir ekranlı telefon sektöründeki lider isimlerden biri olan Güney Koreli teknoloji devi vites büyütmeye hazırlanıyor. İşte konunun detayları.

Samsung katlanabilir ekranlı telefon modellerinde satış rekoru kırmayı hedefliyor. İlk katlanabilir ekranlı akıllı telefon modelleri 2017 yılında satışa sunulmuştu. Bunun üzerinden yaklaşık olarak 5 yıl geçti. Aradan geçen süreye rağmen katlanabilir ekranlı modeller istenilen düzeyde yaygınlaşamadı. Elbette bunda birden fazla etken ön plana çıktı. Özellikle 2020 yılında hayatımıza giren pandemi süreci, 2 yılın kayıp bir şekilde yaşanmasına neden oldu.

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engellerden birisi de yaşanan ekonomik kriz oldu. Küresel çaptaki kriz, maliyeti yüksek olan katlanabilir ekranlı cihazların orta segmente indirgenmesinin önüne geçti.

Hali hazırda bu sektörün lideri olan Samsung, son dönemde çıkardığı cihazlarla önemli bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başardı.

Galaxy Z Fold 4

Samsung katlanabilir ekranlı telefon modellerinde satış rekoru kırmayı hedefliyor

Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıla dair ilk planlarını açıkladı. Samsung 2023 yılında katlanabilir ekranlı cihaz satışlarını önemli ölçüde arttırmayı planlıyor. Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıl 270 milyon katlanabilir ekranlı akıllı telefon satmayı planlıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 2 satışını durdurdu

Elbette bunu yeni Fold ve Flip modelleriyle sağlamak çok kolay olmayacaktır. Muhtemelen Samsung 2023’de A serisi için de yeni bir katlanabilir ekranlı model satışa sunabilir. Başka bir ifadeyle katlanabilir ekranlı cihaz teknolojisini orta segmente getirebilir.

Microsoft PlayStation için müjdeli haberi duyurdu