Samsung Kârını 13 Katına Çıkardı

samsung

Son iki yılın en iyi çeyreğini geçiren Samsung, çiplere olan talebin kayda değer ölçüde artması sayesinde son çeyrekte kârını 13 katına çıkardı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung daha çok akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da aslında pek çok farklı alanda sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Ekran paneli üretiminden beyaz eşyaya kadar pek çok farklı alanda varlık gösteren şirket, bu sayede düşüş yaşayan pazarların etkisini başka pazarlardan elde ettiği gelirlerle dengeleyebilir.

Güney Koreli teknoloji devi için son çeyreğin yıldızı ise yarı iletken departmanı oldu. Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde bir anda geliri katlanan yarı iletken departmanı, şirketin son iki yıldaki en iyi çeyreğini geçirmesini sağladı. Dün, son çeyreğin mali sonuçlarını paylaşan Samsung, bu çeyrekte 6.34 milyar dolar kâr ettiğini açıkladı. Bu da bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla tam 13 katlık bir artış anlamına geliyor. Şirket 2022’nin üçüncü çeyreğinden beri böylesine yüksek bir kâra ulaşamamıştı.

Samsung Unpacked etkinliği

Üstelik şirket bunu mobil tarafında düşüş yaşadığı halde başardı. Bu 6.34 milyar dolar kârın neredeyse yarısı şirketin çip (yarı iletken) departmanından, yani yarı iletken üretiminden geldi. DRAM çiplerine olan talepte patlama yaşanması, bu departmanın bir anda Samsung’un en büyük gelir kaynaklarından birine dönüşmesini sağladı. DRAM çiplerine olan talepte böylesine büyük bir patlama yaşanmasının başlıca sebebi ise bu çiplerin yapay zeka teknolojilerinde kullanılıyor olması.

Apple Intelligence’ın Paralı Bir Versiyonu Çıkacak