Kutusu Açılmamış iPhone’lar Böyle Güncellenecek

iphone 16

Apple’ın jelatinine dokunulmamış sıfır iPhone’ları kutusunda güncelleme planı vardı. Bu durum ilk olarak Mark Gurman tarafından haftalar önce dile getirilmişti. Sonunda iPhone’ları güncelleyecek olan cihaz ortaya çıktı. Bu cihaz önümüzdeki aydan itibaren Apple mağazalarında kullanılmaya başlanacak.

Mark Gurman daha önce yaptığı açıklamada sıfır iPhone’ların kutuları açılmadan Presto isimli yeni bir sistem sayesinde güncelleneceğini söylemişti. Gurman’a göre yeni sistem nisan ayından itibaren ABD genelinde Apple mağazalarında faaliyete geçecekti. iGen sitesi Mark Gurman’ı doğrulayan bir haber paylaştı. Siteye göre Apple mağazalarında bulunan personel Presto sistemi hakkında eğitim ve bilgi almaya başladı. Yeni güncelleme sistemi nisan ayından itibaren yavaş yavaş tüm mağazalara yayılacak.

Apple

iGen sitesi üst üste konulmuş iki Presto cihazının bulunduğu fotoğraf paylaştı. Cihazda aynı anda altı tane iPhone kutusunun yerleştirildiği bölmeler bulunuyor. Bölmelerde de her kutunun doğru şekilde yerleştirilmesini gösteren işaretler var. Aslında bu işaretler NFC’le doğru konumlandırmayı sağlıyor. Cihaz kutudaki iPhone’u açıyor, yazılımı mevcut son sürüme güncelliyor ve sonra da telefonu kapatıyor. Bu işlem 15 ile 30 dakika içinde gerçekleşiyor.

Presto cihazı Apple’ın teknisyenleri ve mağaza çalışanları için araçlar tasarlayan Backstage Operations ekibi tarafından geliştirildi. Teknoloji devinin amacı iPhone’ların eski yazılımla satılmasını önlemek. Mesela üretimden çıkan ilk iPhone 15’ler iOS 17 yüklü olarak paketlendi. Fakat telefonlar satışa çıktığı dönemde iOS 17.0.1 zaten mevcuttu. Bu durum artık tamamen değişecek. Yani örneğini verdiğimiz iPhone 15, iOS 17 değil iOS 17’nin son sürümüyle kutudan çıkacak.

Samsung iPhone SE 4’ün OLED Ekranını Üretmeyecek