Samsung Galaxy Watch 4, hem Bixby hem de Google Asistan destekleyecek

Samsung Galaxy Watch 4, hem Bixby hem de Google Asistan destekleyecek

Yakında çıkacak olan Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic, uzun bir süre sonra Google’ın işletim sistemini çalıştıran ilk Samsung saatleri olacak. Saat daha piyasaya sürülmeden özellikleri hakkında bilgiler ortaya çıktı bile. Bugün gelen yeni detaylar da saat hakkında daha fazla fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Snoopy’ye göre bu, Samsung’un yeni akıllı saatleri Google Asistan’ı da içerecek. Samsung, Wear OS’yi özelleştirmesine izin veren Google ile bir tür özel anlaşma yapmış olsa da, Samsung’un kendi Bixbysi de saatlerde yer alacak. Tizen saatlerinde alt düğmeye uzun basılarak Bixby etkinleştirilebilecek. Gear OS saatlerinde Asistan, kurma koluna uzun süre basılarak etkinleştirilebilecek. Samsung Galaxy Watch 4 için her iki asistan da sesle etkinleştirilebilir .dDğmeyle etkinleştirme işi daha karmaşık göründüğünden en iyisi ses sistemini kullanmak olacaktır.

Samsung Galaxy Watch 4, hem Bixby hem de Google Asistan destekleyecek

İdeal olarak, kullanıcılar asistanlardan hangisinin aktif olduğunu seçebilecek. Yani aynı saatten isterseniz Google Asistan’ı kullanarak isterseniz Bixby’i kullanarak yararlanabilirsiniz. Bu durum Google ve Samsung’un özel anlaşması sonucu doğuyor. Ancak bu durum Wear OS’de üçüncü taraf asistanların çalışmasına izin verilebileceği anlamına gelebilir. 9to5Google ekibi bu konu üzerinde biraz araştırma yaptı. En son Wear OS telefon uygulaması için APK’da yapıaln araştırmalar sonucunda bazı referanslar bulunduğu açıklandı. Bu nedenle bu tarz uygulamaların gerçekten Bixby’nin ötesine geçebileceğini söylemek yanlış olmaz. Samsung Galaxy Watch 4 için çok uzun süre beklememiz gerekmeyecek.

WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” özelliği kullanıma sunuldu