Bixby, Samsung tarafından doğrulandı

Samsung, Galaxy S8 ile birlikte kullanıcıya sunulacak olan sesli asistan Bixby’ı resmen onayladı. İşte Bixby hakkında detaylar.

Samsung’un 29 Mart’ta resmen tanıtacağı Galaxy S8 ile ilgili bazı bilgiler artık resmiyete kavuşmuş durumda. Resmiyete kavuşan bilgilerden birisi de Bixby.

Bilindiği üzere Samsung uzun süredir kendi sesli asistanı üzerinde çalışıyordu. Galaxy S serisinde bulunan S Voice’un yerini alacak olan bu sesli asistan kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

Bixby olarak lanse edilen bu sesli asistan geçtiğimiz saatlerde Samsung İtalya tarafından doğrulandı. Güney Koreli teknoloji devinin İtalya’da hizmet veren resmi web sitesi üzerinden yapılan “Şartlar ve Koşullar” bölümünde Bixby’ın varlığı kabul edilerek, bunun mobil cihazın tüm operasyonlarını sesle kontrol etmeye imkan veren bir asistan olduğundan bahsedildi.

Bixby’ın varlığı Samsung tarafından yeni onaylanıyor olsa da, gerek sızıntılar, gerekse raporlar sayesinde bizler bu sesli asistanın varlığını çok öncesinde öğrenmiştik.

Hatta Galaxy S8’de Bixby için yerleştirilmiş olan özel bir tuş olduğunu bile biliyoruz. Ayrıca henüz resmiyet kazanmamış olsa da, Bixby’ın logo tasarımı da yaklaşık olarak 1,5 ay öncesinde sızdırılmıştı.

Sonuç olarak Galaxy S8 hakkında şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler sayesinde, telefon hakkında bilmediğimiz pek  birşey kalmadı diyebiliriz. Zira Samsung Galaxy S8 etkinliği esnasında yeni amiral gemisi modelini tanıtırken, bizler “bunu zaten biliyorduk” demekle yetineceğiz gibi görünüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.