Galaxy S8’deki Bixby tuşu tekrardan programlanabiliyor!

bixby 1

Samsung’un geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’de bulunan Bixby tuşunun tekrardan programlanabileceği ortaya çıktı. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz hafta yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı tüm dünyaya tanıtmıştı. Samsung etkinliğinde S8 ve S8 Plus kadar merak uyandıran bir diğer unsurda, Bixby’dı. Bixby, Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni bir sesli asistan. Hatta Samsung yeni amiral gemisi modellerinde Bixby için özel bir tuş bile koymuştu.

Bixby için Galaxy S8 ve S8 Plus’ın hemen yan tarafında yerleştirilen bu tuşun başka bir uygulama için kullanılıp, kullanılamayacağı ise büyük bir soru işaret haline gelmişti. Ünlü YouTuberlardan biri olan Dylan Bertwell, bir Best Buy mağazasında Galaxy S8’i incelerken ilginç bir şey keşfetti. Bixby’ı çağırmak için konulan tuşa bastığında Google Asistant’ın açıldığını gördü. Bu basit manada şu anlama geliyor. Bixby’ı çağırmak için kullanılan bu tuşa dilediğimiz uygulamayı atayabiliyoruz.

Örneğin bu tuşa Pokemon Go’yu atarsanız, buraya bastığınızda Pokemon Go otomatik olarak açılacaktır. Tabi ki bu iddiaların sahibinin Dylan Bertwell olduğunu da hatırlatalım. Dilerseniz konu ile ilgili videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bu arada dip not olarak tekrardan hatırlatalım. Ülkemizde de 21 Nisan’da satışa sunulacak olan Samsung Galaxy S8 4399TL’den, S8 Plus ise 4999TL’den fiyatlandırılacak.