Samsung, Galaxy S6 Yerine Giriş Seviyesi Telefonlara Yoğunlaşacak

Samsung GAlaxy J1

Samsung üst seviye telefon üretimi yerine giriş seviyesi telefon üretimine yoğunlaşacağını söyledi. Herkesin beklediği Galaxy S6 gecikecek. Onun yerine ilk olarak Galaxy J ile tanışacağız.

Telefon pazarındaki büyüme kuşkusuz giriş seviyesi telefonlarında. Samsung bu pazarı kaçırmamak adına yoğunluğunu giriş seviyesi ürünlere verecek. Bu alandaki ilk model de Galaxy J, daha doğrusu J1 olacak. Hayatındaki ilk akıllı telefonu kullanacak olan kişiler için tasarlanan Galaxy J1, 4.3 inç (800×480) büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. LTE teknolojisini destekleyen Samsung Galaxy J1, 1.2 GHz çalışma frekansına sahip olan dört çekirdekli bir işlemci yer alacak.

4 GByte kapasite (Micro SD kart yuvası ile arttırılabiliyor) ve 1 GByte bellek ile çalışacak olan Samsung Galaxy J1, ön tarafta 2 MP arka tarafta da 5 MP’lik bir kameraya sahip olacak. Android 4.4 işletim sistemli Galaxy J1, 1850 mAh’lik pil değeri ile tüm gün boyunca şarjsız çalışabilecek.

Samsung-GAlaxy-J1

Samsung, 2015’in yaz aylarında piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy J1 için, üst seviye telefonlardan sorumlu olan bazı kişileri bu projeye dahil etti. Böyle bir karar almasının en büyük nedeni de Apple. Samsung, özellikle üst segmentte Apple’dan Pazar payı kapmak için tüm yoğunluğunu buraya çevirmişti. Fakat, bir türlü Apple’ı alt etmeyi başaramadı. Aynı zamanda giriş seviyesi pazarı inanılmaz derecede büyüdü ve Xiaomi ve ZTE gibi oyuncular ciddi rakamlara ulaştılar. Bu da Samsung’un kazançtan %60 gerilemesine neden oldu.

Samsung ilk olarak orta segment için A3 ve A5 modellerini piyasaya sürerek, pazarı böldü. Metal çerçeveli ve ergonomileri ile fark yaratan bu modeller oldukça ilgi gördüler. Ardından da Galaxy J1 ile giriş seviyesi pazarına ciddi bir giriş yapmak istiyor. Buradaki hedef de 100 Dolara satılan Google’in Android One konseptine ciddi bir alternatifi ortaya çıkarmak.

Kuzey Kore ve ABD Savaşa Hazırlanıyor