Samsung Galaxy S24 serisi ile ilgili ilk bilgiler sızdırıldı

Samsung Galaxy S23

Galaxy S24 serisi hakkında ortaya atılan son iddialar, Samsung hayranlarının bir kısmını heyecanlandırırken bir kısmını ise ciddi manada üzebilir.

Samsung Galaxy S24 serisi ile ilgili ilk bilgiler sızdırıldı. Akıllı telefon dünyasında söylentiler hiç bitmiyor. Henüz Galaxy S23 serisinin tanıtılmasının üzerinden bir hafta bile geçmemesine rağmen, daha şimdiden Galaxy S24 serisine ilişkin bilgilerin gelmesi de buna güzel bir örnek olacaktır. Bilindiği üzere 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle tanıtılan Galaxy S23 serisi, tüm modelleriyle birlikte gücünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alan bir cihaz. Üstelik bu durum, Samsung’un çok uzun zamandır başvurmadığı bir seçenekti.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Nitekim Galaxy S22 serisinde az da olsa belli bir orandaki telefon gücünü Exynos yonga setinden almış, Galaxy S21 serisinde ise bu oran neredeyse yarı yarıya olarak gerçekleşmişti. Bununla birlikte Exynos yonga setinin Snapdragon modellerinin çok gerisinde kalması, Güney Koreli teknoloji devinin böyle bir hamle yapmasını kaçınılmaz kıldı.

samsung galaxy s23 2

Samsung Galaxy S24 serisi ile ilgili ilk bilgiler sızdırıldı

Öte yandan, Galaxy S24 serisi hakkında şimdiden gelen bilgiler, bu cihazlarla birlikte yeniden Exynos yonga setine dönülebileceğini gösteriyor. Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe isimli platform tarafından servis edilen bilgilere göre, Güney Koreli teknoloji devi şu sıralar tüm mesaisini Exynos 2400 yonga setine vermiş durumda. Üstelik bu yonga setinin muadillerinden farklı olarak 8 yerine 10 çekirdek barındıracağı iddiaları ise, Exynos 2400 yonga setinin çok başka bir donanım olabileceğini gösteriyor.

Samsung Galaxy S23

Tabi bunların tamamı şimdilik birer iddia niteliğinde ve yeni Galaxy S serisini görebilmek için daha nereden bakarsanız bakın yaklaşık 1 yıl kadar beklememiz gerekecek.

Çin’in Tesla’sı Geely elektrikli otomobil pazarını domine ediyor!