Çin’in Tesla’sı Geely elektrikli otomobil pazarını domine ediyor!

elektrikli otomobil

Bir dönem Türkiye’de de otomobil satışı yapan Geely, son dönemde satışa sunduğu elektrikli otomobil modelleriyle altın çağını yaşıyor. Geely kısa sürede otomobil satışlarını muazzam derecede arttırarak Çin pazarını domine etmeye başladı. İşte tüm detaylar.

GÇin’in Tesla’sı Geely elektrikli otomobil pazarını domine ediyor! Geely her ne kadar ülkemizde tutunamamış olsa da, aslında dünya genelinde son derece önemi bir otomotiv markası olarak tanınıyor. Hatta sosyal medyada kullanıcılar tarafından sık sık övgü yağmuruna tutulan Volvo’nun bile uzun bir süreden bu yana Geely’nin bir markası olduğunu bilen kişi sayısı sanıldığından azdır. Üstelik Çinli otomotiv devinin bünyesinde bulunan tek marka Volvo’da değil. Çinli otomotiv devi Volvo’nun yanı sıra, Polestar, Geometry, Zeekr, Jidu gibi markaların da sahibi olarak biliniyor.

Volvo

Geely’nin birçok farklı markayla otomotiv sektöründe var olmasının amaçlarından biri de her türden kullanıcıya hitap edebilme isteği. Bu amaçla hem içten yanmalı motorlu araçlar hem hibrit araçlar hem de tamamen elektrikle çalışan araçlar üreten Çinli şirket, 2022 yılının son yarısına ait mali tablolarını açıkladı.

Volvo kablosuz şarj için

Çin’in Tesla’sı Geely elektrikli otomobil pazarını domine ediyor!

Buna göre şirket 2022’nin son yarısında geçtiğimiz döneme göre toplam bazda %9’luk bir satış hacmi daralması yaşasa da, hibrit ve elektrikli modellerde yakaladığı %400’lük, tek başına tamamen elektrikli modellerde ise ulaştığı %520’lik artış yüzlerin fazlasıyla gülmesini sağladı.

Volvo Cars,

Buna göre Geely, geçtiğimiz yılın ilk altı ayında yaklaşık 21.900 adet hibrit veya tam elektrikli araç satan şirket, verilere sadece elektrikli araç olarak bakıldığında ise 13.851 adette kalmıştı. Bununla birlikte 2022 yılının son yarısında ise bu sayılar toplamda 109.000’e elektrikli araç özelinde ise 85.820’ye yükseldi.

OnePlus Ace 2 özellikleri resmileşti! İşte detaylar!