Samsung Galaxy Note serisi için yolun sonu geldi

Galaxy Note 20 ekranı

Sızdırılan son raporlara göre Samsung önümüzdeki yıl yeni bir Galaxy Note modeli satışa sunmayacak. İşte konu ile ilgili detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung bir süre önce Note serisinin yeni modellerini satışa sunmuştu. Yayınlanan raporlarda hem Note 20 hem de Note 20 Ultra’nın satış rakamları bazında Samsung’un beklentilerini karşılamadığı belirtildi.

Bu raporların ardından Güney Koreli üreticinin önümüzdeki yıl çıkacak olan üst seviye modellerinde S-Pen desteğine yer vereceğine dair haberler sızdırıldı. Bu haberlerin ardından Note serisinin geleceği hakkında da bazı soru işaretleri oluşmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz gün sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan @MaxWeibnach Twitter hesabından bazı önemli bilgiler paylaştı.

Samsung Galaxy Note serisini rafa kaldırıyor

@MaxWeibnach tarafından paylaşılan gönderiye göre Samsung önümüzdeki yıl yeni bir Note modeli çıkarmayı düşünmüyor. Bunun yerine S-Pen desteğini satışa sunacağı üst segment modellerde sunmayı planlıyor.

samsung galaxy note

Yani dileyen kullanıcılar S-Pen’i ayrı bir şekilde alarak bahse konu modellerde rahatlıkla kullanabilecekler.

Son Note modellerinin satış rakamları bazında Samsung’u hayal kırıklığına uğratması bu kararın alınmasında önemli bir rol oynamış olabilir.

Elbette tüm bunların şimdilik bir söylentiden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Hali hazırda Samsung cephesinden konu ile ilgili bir açıklama yapılmış değil. Bunun için bir süre daha beklememiz gerekecek. Zira Samsung tüm bunları yalanlayıp yeni Galaxy Note modeliyle de karşımıza çıkabilir.

iPhone SE Plus Çin pazarını hedef alabilir