iPhone 16’nın Pili Elektrik Akımıyla Çıkarılabiliyor

iphone 16 2

iPhone 16 ve Plus’ta pil değiştirme işlemi farklı şekilde yapılacak. Apple her iki modelde pilin düşük voltajlı elektrik akımıyla yerinden çıkartılabildiğini açıkladı. İşte detaylar…

iPhone’larda pilin altında yapışkan bulunur. Bu yapışkan normalde uçlarından çekip çıkartılır ve böylece pil de yerinden çıkartılabilir. Şimdiye kadar iPhone’lardaki yöntem böyleydi. Ancak Apple’ın açıklamasına göre standart iPhone 16‘ların pillerinde, 9V gibi düşük voltajlı elektrik akımıyla gevşetilen bir yapışkan kullanıyor. Pil bu yeni elektrik akımı yöntemiyle eskisine kıyasla daha kolay yerinden çıkartılabiliyor. En azından Apple’ın söylemi bu şekilde.

Bu durum bir yandan iPhone 16 ve Plus’taki pillerin metal muhafazalara sahip olduğunu doğruluyor gibi. Teknoloji sitesi TechCrunch’a göre elektrik akımıyla pil çıkarma yöntemi yeni iPhone Pro modellerini kapsamıyor.

iphone 16

Eski tarihli raporlarda Apple’ın AB yasalarına uymak için iPhone 16’larda pilleri daha kolay çıkarılabilir hale getirmeyi planlandığı bildirilmişti. Cupertino firmanın yeni modellerde daha iyi ve kolay tamir etme imkanı sağlamak, ayrıca daha iyi ısı dağılımı için tasarımı yenilediği söylenmişti. Bugüne kadar dedikodulardan öteye gitmeye bu durum elektrik akımı yöntemiyle onaylanmış oluyor. Telefonların satışa çıkmasından sonra cihazlar söküldüğünde içlerinde ne olduğunu ve Apple’ın nasıl mühendislik tasarımı kullandığını öğreneceğiz. Yeni iPhone’lar 20 Eylül Cuma günü satışa sunulacak.

Samsung Galaxy F05 Resmi Olarak Tanıtıldı