Samsung Galaxy AI Orta Sınıf Telefonlara Geliyor

yapay zeka telefonları

Samsung Galaxy AI özellikleri teknoloji devinin üst seviye telefonlarında yer alıyor. Yeni bir gelişmeye göre Samsung yapay zeka özelliklerini orta segment telefonlarına da getirecek.

Sammobile sitesinin haberine göre Galaxy A55 ve A35, One UI 6.1.1 güncellemesiyle birlikte Samsung Galaxy AI‘ya kavuşacak. Raporda güncellemenin ne zaman yayınlanacağı tam olarak belli değil. Ancak bu ay veya önümüzdeki ay içinde söz konusu güncellemenin çıkacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Galaxy AI özelliklerinin hepsi A55 ve A35’te olmayacak.

Şu aşamada her iki telefona eklenecek olan özelliklerin neler olacağı belirsiz. Bu konuda herhangi bir bilgi yok. Şöyle bir durum var; Galaxy A55 ve A35 işlem gücü olarak yüksek seviyede modeller değiller. Büyük ihtimalle fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan yapay zeka özellikleri her iki cihazda da olmayacaktır.

Samsung Galaxy AI

A55 ve A35’in Samsung Galaxy AI’ya sahip tek A serisi telefonlar mı yoksa sadece ilk modeller mi olacağı da belli değil. Samsung belki de satış stratejisi olarak Galaxy AI’yı yeni telefonlarla sınırlayabilir.

Diğer yandan Samsung yeni amiral gemisi serisi Galaxy S25 üzerinde de çalışmalara devam ediyor. İddia edilenlere göre en üst seviye model olan Galaxy S25 Ultra’da Snapdragon 8 Gen 4 yongaseti, 45W hızlı şarj desteği ve 5000 mAh kapasiteli pil olacak. Samsung, S20 Ultra’la başladığı 5000 mAh pil ve 45W şarj desteği kombinasyonuna kaç jenerasyon geçmesine rağmen devam ediyor. Teknoloji devinin rakipleri ise 100W hızlı şarj desteği ve 6000 mAh pil sunmayı planlıyor. Hindistan’ın resmi kurumu BIS kısa süre önce EB-BS938ABE ve EB-BS938ABY model numaralarını taşıyan S25 Ultra pillerini de onayladı.

SAIC 2024 Yılının İlk Yarısında 2,1 Milyon Adet Satışa Ulaştı