Samsung, eski katlanabilir cihazlar için One UI 3.1.1 güncellemesi yayınlıyor

Samsung, eski katlanabilir cihazlar için One UI 3.1.1 güncellemesi yayınlıyor

Samsung’un tüm eski katlanabilir modelleri, One UI 3.1.1 güncellemesi alarak 2021 muadillerine katılmaya hazır. Samsung, Galaxy Z Fold2 5G, Z Flip 5G ve orijinal Z Flip için güncelleme bugün yayınlanmaya başlıyor. Orijinal Galaxy Fold, güncellemesini yaklaşık bir hafta sonra alacak.

Peki yeni güncelleme olan 3.1.1’deki yenilikler neler? Samsung, katlanabilir cihazların büyük ekranını kullanmanın yeni yollarını bulmaya çalışıyor. Bu özelliklerden bazılarının yalnızca belirli modellerde mevcut olduğunu hatırlatalım. Sürükle ve Böl özelliği sekmelere alternatif  olarak geliyor. Belirli uygulamalardan bir bağlantıyı veya öğeyi ekranın kenarına sürükleyebilir ve yan yana yeni bir pencere açabilirsiniz. Desteklenen uygulamalar listesi şu anda Samsung İnternet tarayıcısı, Samsung Notes, Dosyalarım, Mesajlar, MS Office, OneNote, OneDrive ve diğerlerini içeriyor.

Samsung, eski katlanabilir cihazlar için One UI 3.1.1 güncellemesi yayınlıyor

Çoklu etkin pencere özelliği katlanabilir cihazlarda ekranda aynı anda çalışan üç adede kadar uygulamayı tutabiliyor ve boyutları ile düzenini uygun gördüğünüz şekilde ayarlamanızı sağlıyor. Doğal pencere değiştirme, pencereleri yeniden düzenlerken daha iyi bir animasyon kullanıyor. Samsung ayrıca, kendileri desteklemeyen uygulamalar da dahil olmak üzere tüm uygulamalar için rotasyonu etkinleştirdi. Güncelleme, uygulama başına en boy oranını ayarlamanıza olanak tanıyor. 3.1.1 güncellemesi ile, halihazırda desteklemeyen uygulamalar için Flex modu panelini de etkinleştirebilirsiniz. Bu, ekranın yarısına ek kontroller koyup diğer yarısını multimedya için ayırmaya olanak tanıyor. Galaxy Z Folds’daki daha büyük ekran, en sık kullandığınız uygulamalarınızı hızlı bir şekilde başlatmak için bir görev çubuğu da barındıracak. Yalnızca başlatmakla kalmayacak, aynı zamanda tek bir dokunuşla aralarında hızla geçiş yapacak.

iPhone 12 ücretsiz onarım hizmetleri hakkında bilmeniz gerekenler