LinkedIn Hikayeler özelliğinden sonunda vazgeçiyor

LinkedIn Hikayeler özelliğinden sonunda vazgeçiyor

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, LinkedIn platformunun kısa ömürlü Hikayeler özelliğini kapattığını duyurdu. Ürün kıdemli direktörü Liz Li’ye göre şirket, “mevcut Hikayeler deneyimini Eylül ayının sonuna kadar kaldırmayı” planlıyor. İşte detaylar.

Snapchat tarzı video Hikayeleri ilk olarak Şubat 2020’de dahili testlerde başlatılmıştı. Şirket şimdi bu özelliği komple ortadan kaldırıyor. Ürün kıdemli direktörü Li, “Hikayeleri geliştirirken, insanların bu platformda kalıcı olmayan paylaşımlarını deneyimlemelerini istedik” dedi. Ancak Hikayeler beklenen ilgili görmeyince Li, “Görünüşe göre profesyonel hikayenizi daha kişisel bir şekilde anlatan ve hem kişiliğinizi hem de uzmanlığınızı sergileyen kalıcı videolar oluşturmak istiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

LinkedIn Hikayeler özelliğinden sonunda vazgeçiyor

LinkedIn’in hamlesi, Twitter’ın Temmuz ayında Stories benzeri özelliği Fleets’i kapatmasının ardından geldi. LinkedIn gibi Twitter da kullanıcıların kısa ömürlü videolara istediği şekilde yanıt vermediğini gözlemledi. Twitter’ın üründen sorumlu başkan yardımcısı Ilya Brown, Twitter’ın blogunda, “Fleets özelliğinin daha fazla insanın Twitter’daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk” dedi. “Ancak Fleets’i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik.” İki kapatma, sosyal medya şirketleri arasında kısa ömürlü video ürünlerinden daha geniş bir geri çekilme sinyali verebilir. Ancak Snapchat veya Instagram’ın yakın zamanda Hikaye özelliğinden vazgeçmesi pek olası görünmüyor. Şimdi hangi sosyal medya şirketlerinin Clubhouse benzeri özelliklerden geri adım atacağını bekleyip göreceğiz.

Android 12 alacak Xiaomi modelleri netleşti