LG sektörden çekildi, telefonları olanlar ne yapacak?

l1

Güney Kore markası LG, geçtiğimiz yıllarda zirvede Samsung ve Apple ile rekabet ederken, şimdi sektöre tutanamayıp akıllı telefon sektöründen çekildi. Peki hala telefonunu kullananlar ne yapacak?

Özellikler Çin merkezli telefon üreticilerinin güçlenmesi ve küresel pazarda yayılması ile beraber firma iyice zor duruma düşmüş ve yüksek üretim maliyetini satışları ile karşılayamamıştı. Hatırlamayanlar veya bilmeyenler için LG ‘nin telefon sektöründeki pozisyonunu şimdiki Xiaomi gibi düşünebiliriz.

LG sektörden çekildi, telefonları olanlar ne yapacak?

Ancak dediğimiz firma bu seviyede tutanamayarak her sene zarar açıklamasından sonra akıllı telefon sektöründen çekilme kararı verdi. Öyle ki zarar etmeye başladığı 2015 yılından beri zararı 4,5 milyar doları aşmış durumda. Geçtiğimiz aylarda kararlaştırılan bu çekilme şimdi yavaş yavaş resmiyete dökülmüş durumda. Firma akıllı telefon fabrikasını ev aletleri üretimi sağlayacak şekilde revize ediyor.

Ancak LG için bu değişim kısa bir zamanda gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Ayrıca şu an sattığı telefonlar için de hala birkaç yıl sorumluluğu olduğunu belirtelim. Mevcut telefon sahipleri, garanti kapsamındaki cihazlarının servislerinden aynı şekilde yararlanmaya devam edebilecek. 2019 yılı ve sonrasında ürettiği üst segment akıllı telefonlar, 3 yıl boyunca Android güncellemesi almaya devam edecek.

LG sektörden çekildi, telefonları olanlar ne yapacak?

Firmanın açıklamalarına göre, üç yıl daha Android güncellemesi alacak üst segment akıllı telefonlar şu şekilde:

G8 ThinQ
G8x ThinQ
G8s ThinQ
V50 ThinQ
V60 ThinQ
LG Velvet
LGWing

Ayrıca şirketin  Stylo ve K serisi gibi orta ve giriş segment modelleri de iki yıl boyunca Android güncellemesi alacak

Vivo X70 serisi Avrupa pazarında olacak mı?