Samsung Çinli casus yazılımlar kullanıyor mu?

Samsung Çinli casus yazılımlar yeni

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Çinli casus yazılımlar kullandığı ile ilgili bazı iddialarla karşı karşıya. Uzun süredir tartışılan bu konuya Samsung tarafından herhangi bir cevap verilmedi. İşte büyük bir etki yaratan haberimizin detayları.

Samsung’un Çin menşeli casus yazılım barındıran cihazlar ürettiği iddiası henüz çok yeni. Özellikle de Huawei gibi şirketlerin Çin ile olan yakınlıklarından dolayı diğer teknoloji şirketleri zan altında kalmaya başladı. Ancak Samsung bir Güney Kore şirketi. Çinli bir kuruluş olmadığı için veri sızıntısı yapmaz diye düşünülüyordu. Akıllı telefonlar ve mobil cihazlar bu konuda kullanıcıları yine şaşırtmayı başardı.

Samsung Çinli casus yazılımlar konusunda açıklama yapmadı

Samsung’un cihaz bakım menüsünde yer alan depolama temizleme aracının Qihoo 360 tarafından geliştirildiği biliniyor. Peki bu platform ne kadar güvenilir? Her ne kadar Samsung’a büyük bir güven duyulsa bile, bu Çinli platform veri sızıntısı yapmış olabilir.

Samsung Çinli casus yazılımlar

Samsung akıllı telefonlar ve tabletlerin tamamında, bu depolama temizleme aracı bulunuyor. Böyle bir durumda platformun neredeyse herkesten veri sızıntısı yapmış olabileceği akıllara geliyor. Bildiğiniz üzere ABD TikTok dahil olmak üzere neredeyse bütün Çin merkezli şirketlere savaş açtı. ABD’ye göre bütün Çin kaynaklı şirketler casusluk faaliyeti yürütüyor.

Bu cihaz bakım uygulaması silinemiyor. Ancak ADB gibi araçlarla kaldırmak mümkün. Ne yazık ki böyle bir durumda bile veri güvenliğinin tam olarak sağlanıp sağlanmayacağı soru işaretine sahip. Güney Kore’deki Samsung merkezi ise 360 güvenlik uygulamasını kullanmadıklarını söylüyor. Fakat bu pek inandırıcı değil. Sizce gerçekten de Samsung casusluk faaliyeti yürüttü mü? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Fold satış rakamını açıkladı