ABD fitness tracker meraklısı çıktı

abd fitness

Pew Research Center’ın yaptığı araştırmaya göre, ABD fitness tracker saatleri takmak konusunda çok istekli çıktı.

Araştırmaya göre ABD halkının %21’i fitness tracker bileklikleri kullanıyor. Bu da yaklaşık olarak her beş Amerikalıdan biri anlamına geliyor.

ABD fitness meraklısı mı yoksa bileklik takmayı mı seviyor?

Öte yandan araştırmanın sonucuna göre, gelir seviyesi arttıkça fitness tracker kullanımı da artıyor. Hane halkı geliri yıllık 75 bin dolar ve üstünde olan kitlede bu oran %31’e çıkıyor. Düşük gelir gruplarında ise %21’in altına iniyor.

Kullanıcıların kişisel verilerini paylaşmak konusunda ise isteksiz olduğu gözlemleniyor. Tracker kullanıcıların yaklaşık %41’i saat üzerinden okunan sağlık verilerinin bir sağlık kuruluşu ile paylaşılmasına “sıcak baktığı” dikkat çekiyor. %35’si ise bu fikre olumsuz bakıyor.

Araştırmaya 4752 kişi katıldı. Bu aynı zamanda giyilebilir teknolojiler konusunda da önemli bir araştırma olarak kabul ediliyor. Giyilebilir teknolojiler konusunda şu anda en kabul gören sebep, fitness ve spor aktivitleri olarak dikkat çekiyor.

Drone ile ev koruma sistemi geliştirdiler

Ancak sağlık monitörü veya iletişim amaçlı tasarlanacak yakın gelecekteki giyilebilir teknolojilerin de fitness tracker’ları kadar ilgi çekeceği düşünülüyor. Zira bu pratik şekilde kullanılabilen elektronik cihazların hayatı kolaylaştırdığına dair bir kabul var.

Yakın gelecekte gözlük, saat, mücevher, elbise gibi pek çok seçeneğinin piyasada olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Dev teknoloji şirketleri de bu alandaki talebe karşılık vermek için sürekli gelişen yeni ürün gamlarıyla giyilebilir teknoloji alanında rekabete devam ediyorar.

abd fitness