Samsung, büyük kapasiteli GDDR6W belleği piyasaya sürüyor

sas

Samsung, son sürüm GDDR6 bellek yongalarını tanıtırken, büyük bir lansmanla piyasaya sürmeye hazırlanıyor. yükseltmeler, büyük bellek ve artan bilgi işlem gücü senaryolarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak.

Samsung, açıklamalarına göre “endüstrinin ilk yeni nesil grafik DRAM teknolojisi” GDDR6 bellek yongaları tanıttı. Kapasite ve bant genişliğini temel olarak ikiye katlamak için ek bir DRAM cihazı sunarak geleneksel GDDR6 bellek ürünlerine göre önemli iyileştirmeler sunuyor. Samsung, yeni GDDR6W’nin tüm bu iyileştirmeleri getireceğini ve normal GDDR6 ile aynı enerji tüketimine sahip olacağını belirtti.

Samsung

Geliştirilen yeni çipler kullanıcıların mevcut donanımda büyük bir değişiklik olmaksızın yeni teknolojiyi kullanmalarına da olanak tanıyacak. Yeni Samsung GDDR6W, markanın FOWLP veya Fan Out Wafer Level Packaging adını verdiği yeni bir teknolojiye sahiptir. Yeni paketleme işlemi, daha ince yazı desenleriyle daha kompakt bir tasarım sunabilmesini sağlıyor.. Bu, tipik kalınlığı 1,1 mm’den 0,7 mm’ye düşürülmüş bir ambalaja imkan sağlıyor.

Samsung Electronics Bellek İş Birimi Yeni İş Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı CheolMin Park’a göre, “GDDR6W ile, çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilecek farklılaştırılmış bellek ürünlerini destekleyebiliyoruz – bu, pazardaki liderliğimizi güvence altına almak için büyük bir adım.” Şirket, yeni GDDR6W belleğin yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem hızlandırıcılar için daha iyi performans sağlayacağını umuyor. Bununla birlikte, bu aynı zamanda dizüstü bilgisayarlar gibi küçük forfactor cihazlarda da duyurulacak.

Apple, Asya pazarında akıllı telefon pazarına hakim oluyor