Google Pixel 7 serisi için ücretsiz VPN özelliğini geliyor

zzz4

Google nihayet vaat ettiği bir özelliği Pixel 7 serisi akıllı telefonlarına getiriyor. Bir süredir devam edilen çalışmaların sonuna gelindi.

Google, Pixel 7 serisi için bu özelliği ilk olarak Pixel Watch ve telefonlarını da lanse ettiği “Made by Google” etkinliğinda duyurusunu yapmıştı. Şimdi, şirket sonunda açıkladığı ücretsiz VPN özelliğini Google One uygulaması aracılığıyla getiriyor. İçeriğine gelecek olursak VPN, Sanal Özel Ağ anlamına gelir ve kişinin çevrimiçi olduğunda kimliğini değiştirmesine yardımcı olur ve hatta internet verilerinizi şifrelemeye de yardımcı olur. Başka bir deyişle, başkalarının özel verilerinize istenmeyen erişim elde etmesini veya çevrimiçi konumunuzu izlemesini temelde zorlaştırıyor.

Google Pixel 7 serisi

Bu, halka açık WiFi ağlarını kullanırken korumaya bile yardımcı olur. Şimdi, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro kullanıcıları bu özelliği almayı bekleyebilirler ve şirket ayrıca özelliğin şu anda mevcut olduğu ülkeleri listeleyen bir destek sayfası da hazırlıyor.

Özellikle, Google ayrıca, bu bölgelerden herhangi birinden iseniz, başka bir ülke veya bölgeye seyahat etseniz bile Google One tarafından sağlanan VPN’nin hala işlevsel olacağını iddia etti. Ayrıca ücretsiz VPN hizmetleri, aylık yaklaşık 9,99 ABD Doları tutarındaki 2 TB çevrimiçi depolama alanıyla Google One abonelerine de sunulacak.

Apple, Asya pazarında akıllı telefon pazarına hakim oluyor