Bixby 2.0 önümüzdeki hafta duyurulacak

2017’nin trend sektörlerinden birisi de hiç şüphesiz dijital sesli asistanlar oldu. Peki Bixby, bu pazarda istediğini bulabildi mi? İşte detaylar.

2017’ye VR sektörü kadar, dijital sesli asistanlar üzerine kurulu olan pazarda da önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle Amazon ve Google’ın kendi dijital sesli asistanlarını bir hoparlörle birleştirerek piyasaya sürdükleri ürünler büyük ilgi gördü. Amazon’un Alexa ile yer aldığı bu yarışta, Microsoft Cortana, Apple Siri, Samsung ise Bixby ile teknolojisini ispatlamaya çalıştı.

Galaxy S8 ile eş zamanlı olarak tanıtılan Bixby, işlevsellik bakımından beklentilerin çok gerisindeydi. Samsung’un dijital sesli asistanı sadece 2 dil desteklemesine karşın (Korece ve İngilizce) bu dillerde de beklenen verimin çok altında bir performansa sahipti.

Bixby’ın ilk sürümü ile kullanıcılarda istediği heyecan duygusunu yakalayamayan Güney Koreli teknoloji devi, şimdi şansını 2. sürüm ile deneyecek.

Samsung’un da doğruladığı bir rapora göre, Bixby 2.0 önümüzdeki hafta tanıtılacak. Samsung’un düzenlediği global yazılım etkinliğinde tanıtılması planlanan Bixby’ın yeni versiyonu hakkında şimdilik pek fazla bilgi bulunmuyor.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Samsung Mobil İşletim Yöneticisi Koh Dong-jin, şunları söyledi.

“Bixby’ın ilk sürümünde yapmak isteyip yapmadığımız herşeyi bu yeni sürümde tamamlamak istiyoruz. Ayrıca bizim amacımız Bixby’ı sadece Samsung cihazlarıyla sınırlamak değil. Bu sesli asistanı dileyen tüm platformlar ile belli şartlar çerçevesinde paylaşmaya hazırız”

Bakalım teknoloji dünyasındaki diğer firmalar, Bixby’ı kendi cihazlarında kullanmaya ne kadar sıcak bakacaklar? Bekleyip göreceğiz.