Xperia XZ Premium Android Oreo güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

xz preimiu

Sony’nin bu sene satışa sunduğu amiral gemisi modellerinden Xperia XZ Premium için Android Oreo güncellemesi ne zaman gelecek?

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Sony, konsol ve TV pazarındaki başarısını akıllı telefon sektörüne aktarmayı başaramamıştı. Firmanın Xperia markası ile tasarladığı telefonlar ilk zamanlar ilgi görse de sonradan işler yolunda gitmemeye başlamıştı. Bu olumsuz tablo bu sene satışa sunulan Xperia XZ Premium ve Xperia XZ1 modelleriyle de devam etti.

Sony Xperia XZ Premium modelini Mart ayının hemen başında gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı. Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 835 yonga setiyle tanıtılan ilk telefon olan XZ Premium, MWC 2017’nin de en iyi telefonu seçilmişti.

SD 835’ten güç alan XZ Premium, Samsung’un masa başında planladığı stratejiler yüzünde, Nisan ayında tanıtılan S8’den bile sonra çıkmıştı. Çıkışının bu kadar gecikmesi bir yana, tasarım açısından da hayal kırıklığına neden olan cihaz, yazılımsal yönden de beklentileri karşılayamadı.

Zira Sony hala Mart ayında çıkardığı cihazı için Android Oreo güncellemesini yayınlamış değil. Fakat Japonya’dan gelen bir rapora göre, Sony XZ Premium için Oreo güncellemesini Aralık ayı gibi yayınlamayı düşünüyor. Elbette bu noktada da kesinleşmiş bir durum yok.

Sonuç olarak Xperia XZ Premium sahiplerinin, Android Oreo güncellemesi için en az 2 ay daha sabretmeleri gerekecek. Belki Sony, XZ Premium ile eş zamanlı olarak diğer cihazları için de Oreo güncellemesini yayınlayabilir.