Samsung Avrupa’da Laptop Satmayı Bıraktı

Microsoft ve Samsung Yöneticileri Buluştu

Mobil cihazlara ağırlık verebilmek için bazı alanlarda küçülmeye giden Samsung, Avrupa’daki laptop satışlarını sonlandırmaya karar verdiğini açıkladı.

Akıllı telefonlardan bilgisayarlara, tabletlerden beyaz eşyaya teknolojinin hemen hemen her alanında yer alan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil cihazlara daha fazla odaklanabilmek için bazı alanlarda küçülmeye gidiyor. Samsung tarafından göz ardı edilen bu alanların başında ise akıllı telefon ve tabletlerin yükselişinin ardından ikinci planda kalan bilgisayar alanı geliyor.

Samsung

Bilgisayar bölümündeki bu küçülmeye Avrupa’da başlayan Güney Koreli teknoloji devi, Avrupa’daki tüm laptop satışlarını sonlandrımaya karar verdi. Üstelik bu laptopların arasında Windows işletim sistemli ürünlerin yanı sıra son dönemde yükselişte olan Chromebooklar da yer alıyor. Özellikle Windows işletim sistemli Samsung laptopların son aylarda Avrupa’daki alışveriş sitelerinden çekilmiş olması, firmanın bu hamleyi bir süredir planladığını gösteriyor. Kullanıcılardan gelen taleplere ve pazarın ihtiyaçlarına uyum sağlamasıyla övünen bir firma olan Samsung, Avrupa’daki kullanıcıların kendi laptoplarına yeterince ilgi göstermediğine karar vermiş gibi görünüyor.

Microsoft Bilgisayar Endüstrisini Canlandırdı