Samsung tekrar küçülmeye gidiyor!

samsung genel merkez

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, önce mali raporunun açıklanmasıyla şimdi ise küçülme kararı ile gündeme geldi. Samsung, eski günlerinde olduğu gibi yüksek kar oranları ve başarılarıyla değil, artık kötü haberleri ile gündeme geliyor. Firma, yaklaşık 1000 çalışanı ile ilişiğini kesmeye hazırlanıyor. Detayları haberimizde.

samsung-genel-merkez

2010 yılından bu yana Galaxy serisi Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayar üretiminde daima tepede olan Samsung, son 1.5 yıldır sektörden istediğini alamıyor. Düşen kar oranları, pazar payındaki dengelerin değişmesi gibi etkenlerden dolayı firma zor günlere doğru yavaş bir sürüklenme içerisinde. Kısa bir süre önce firmanın mali raporunu sizlerle paylamıştık. Galaxy S5 modelinden beri amiral gemisi sınıfında kan kaybeden firma, kötü gidişatı durduramıyor. Firmanın akıllı telefon satış rakamları Apple’ın iki katı ancak kar oranı olarak bakıldığında Samsung ağırlıkla giriş ve orta seviyeli telefonlar sattığı için memnun olmuyor. Çünkü üst seviye telefonların kar oranı, giriş ve orta seviyeli telefonların kar oranından çok daha yüksek.

Şimdi ise Güney Kore’den gelen bir iddiaya göre Samsung, Çin’deki üretim tesisinden yaklaşık 1000 çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Buradaki temel amaç maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak. Üretim bandında değişikliğe giden firma, Eylül ayında da benzer bir kararla gündeme gelmişti. Ancak bu gelişme firmanın çöküşe geçtiği anlamına gelmiyor. Çünkü şu sıralar çalışmaları devam eden Galaxy S7 hala umut vaad ediyor. Samsung için 2016 yılı oldukça kritik olacak.

iPad Pro’nun çıkış tarihi belli oldu!