Apple, Samsung’a güveniyor

apple p

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden Apple ve Samsung, rekabeti bir kenara bırakıp önemli bir işbirliğine imza atmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefon pazarının iki dev ismi büyük bir anlaşma için ilk adımı attı. Bilindiği üzere Apple bu senenin son çeyreğinde iPhone 8’i satışa sunacak. Cupertino merkezli şirket bu sene satışa sunacağı yeni iPhone modelinde köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Bu değişikliklerin en büyüğü de telefonun ön panelinin tamamen OLED ekran ile kaplı olması. Yeni iPhone modelinde home tuşu tamamen iptal edilerek, ön kısım ekrandan ibaret olacak. Peki Apple’ın elinde böyle bir OLED teknolojisi mevcut mu?

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız Apple’ın elinde böyle bir OLED teknolojisi bulunmadığını da biliyorsunuzdur. Aslına bakılırsa, dünya genelinde Apple’ın istediği OLED stoğunu sağlayacak firma sayısı da pek fazla değil. Zira üretim kapasiteleri dikkate alındığında, Güney Koreli üreticilerin global pazarın yüzde 90’ından fazlasına hakim olduklarını görüyoruz.

Doğal olarak, Apple’ın iPhone 8 için istediği OLED panelleri de Güney Koreli bu üreticiler yani Samsung ve LG tarafından sağlanması ön görülüyordu. Elbette Apple ilk etapta, bu konuda daha çok tecrübesi bulunan Samsung’a yöneldi.