Samanyolu Galaksisi’nin merkezindeki kara delik korkuttu

kara delikler zaman yolculuğu

İçerisinde yaşadığımız yer olan Samanyolu Galaksisi’nin sırlarını henüz tam olarak çözebilmiş değiliz. Sayısız miktarda gezegen ve kara delik barındıran bu galaksi bazen ilginç olaylara da sahne olabiliyor. Son olarak yaşanan bir kara delik parlaması, büyük şaşkınlık yarattı. İşte haberimizin detayları.

Bildiğiniz üzere kara delikler son derece büyük yapılar ve içerisinde devasa miktarda gaz bulutları barındırabiliyor. Bu nedenle bilim insanları için kara delikler son derece önemli bir araştırma merkezi haline geldi. Sagittarius A* isimli bir kara delik büyük ölçüde şaşkınlık yaratan bir yapı oldu.

Samanyolu Galaksisi’nin merkez kara deliği ışık yaydı

Kara deliklerden ışık yayılması son derece normal bir durum olarak kabul ediliyor. Ancak son yaşanan ışık parlaması daha önceki hiçbir şeye benzemiyordu. Bu nedenle bilim insanları teleskop ile yakından bir inceleme yapmaya karar verdiler.

kara delik patlaması

20 yıldan daha uzun bir süredir takip edilen bu kara delik, daha önce hiç görülmemiş bir kızılötesi ışık yaydı. Bu ışık ani bir parlama olarak teleskop kameralarına yansıdı. Bilim insanlarından bazıları bu durumun ortaya çıkmasındaki neden olarak gaz bulutlarını gösteriyor. Gaz bulutlarının kara deliğin yakınlarından geçmesi nedeniyle içerisinde bir değişim yarattığı ifade ediliyor.

Kara deliklerden yayılan kızılötesi ışınlar dünyamıza kadar gelebiliyor. Bu nedenle çoğu zaman bilim insanları herhangi bir kara delik ışıması olduğunda mutlaka uyarıda bulunuyor. Ancak bu sefer korkulacak bir şey olmadığı ifade edildi. Peki sizce de kara delikler hayatımızda sandığımızdan daha büyük bir etkiye sahip olabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Space X kargo mekiğini uzay istasyonuna gönderdi