Kara delikler zaman yolculuğu için anahtar görevi görebilir

kara delikler zaman yolculuğu

Dünyanın en karmaşık konularından bir tanesi olarak bilinen kara delikler, zaman yolculuğu için anahtar görevi görme potansiyeline sahip. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, kara delikler zaman yolculuğu için eşsiz bir alan yaratıyor. Normal şartlarda karadeliklerin sadece 3 özelliği bulunuyor. Bunlar; kütlesi, elektrik yükü ve dönüş hızı. Tüm bu faktörler aynı zamanda karadeliğin yapısını da ortaya koyuyor.

Bilim insanları yaptıkları araştırmalar ile birlikte, bu üç özelliğin değiştirilmesi sonucunda zaman yolculuğunun yapılma ihtimalinin ortaya çıktığını ifade etti. Kuantum teorisi ile bu görüş zirve yaptı.

Kara delikler hakkında yeni keşifler yapılıyor

Kuantum teorisi, ortaya atıldığı günden bu yana uzayda var olan cisimlerin asla yok edilemeyeceğini söylüyor Ayrıca zamanda yolculuk yapmak için karadeliklerin büyük bir öneme sahip olduğunu da belirtiyor.

kara delikler zaman yolculuğu

Yeni bilimsel çalışmalara bakılırsa, kuantum teorisi ile alakalı neredeyse bütün görüşler doğru çıkıyor. Standart görelilik ile açıklansa bile, doğru kabul edilebilecek teoriler bizi zamanda yolculuk gibi ilginç noktalara taşıyabiliyor. Herhangi bir kara delik ile dünyanın konumu bile zaman açısından farklılık yaratıyor.

Normalden daha hızlı dönen bir kara delik, dünyanın yüzde 1’i kadar daha hızlı bir zamana sahip olabilir. Yani buradaki 100 yıl, oradaki bir saniye anlamına gelebilir. Çalışmalar her devam ettiğinde bu ve buna benzer bazı yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Zamanda yolculuk her ne kadar şu anda sadece bir bilim kurgu film senaryosu gibi görünse bile aslında bize pek uzak değil. Peki siz zamanda yolculuğun hangi tarihte yapılacağını düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.