2020 Nobel ödülü alanlar belli oldu: İşte o isimler!

2021 Nobel edebiyat

Herkesin merakla beklediği 2020 Nobel ödülü bu defa uzay alanındaki çalışmalara gitti. Hadi gelin kazanan isimlere hep birlikte göz atalım.

2020 Nobel ödülü bu yıl Fizik alanında verildi. Seçilen çalışmaların tamamının uzay ile alakalı olması, tüm Dünyanın gözünü buraya çevrimesini sağladı. 2020 Fizik Ödülü alanlar içerisinde bu yıl Roger Penrose ve Reinhard Genzel ile Andrea Ghez gibi isimler bulunuyordu. Peki bu ödülü almaya hak kazanan bilim insanları hangi çalışmaları yapmıştı?

Uzay çalışmalarına ilgi büyük

Nobel komitesi tarafından yapılacak açıklamayı bekleyenler büyük bir heyecanla günü bitirdi. Sonuç olarak ödülü alanlar, kara delikler ve Samanyolu hakkında çalışan bilim insanları oldu. Dr. Reinhard Genzel ve Dr. Andrea Ghez, ödül alanlar içerisinde yer alıyordu. Onların yaptığı çalışma süper kütleli bir cisim keşfetme üzerineydi.

2020 Nobel ödülüBildiğiniz üzere Samanyolu çok fazla gaz ve toz bulutuna sahip. Bu koşullarda galaksimizi kontrol etmek ve gözlemlemek son derece zor. Ancak Dr. Reinhard Genzel ve Dr. Andrea Ghez yaptıkları bazı özel bilimsel hesaplar ile birlikte bunu başardı. Böylece tarihte ilk defa Samanyolu’nun merkezindeki bir süper kütle gözlemlenebildi.

Roger Penrose ise bu ödülü kazanan bir diğer kişi oldu. Kara delikler ile alakalı çalışmalar ve yeni hesaplama metodları ona ödülü kazandırdı. 2020 Edebiyat Ödülü, 2020 Barış Ödülü ve 2020 Ekonomi Bilimi ödülü bu hafta içerisinde verilecek. Bilim insanları arasındaki heyecanın zirvede olduğunu söylemek mümkün. Peki sizin Nobel ödülleri için favorileriniz kim? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.