Elon Musk İstanbul trafiğine çözüm bulabilir mi?

Tek kart ile ulaşım

Dünyanın en pratik girişimcilerinden bir tanesi olarak kabul edilen Elon Musk İstanbul trafiğine çözüm bulacak belki de nadir isimlerden. Kurmuş olduğu Tesla ve SpaceX gibi şirketler sayesinde hızlı bir şöhret kazanan Musk, trafik konusuna da çözüm arıyor. İşte haberimizin detayları.

Elon Musk tarafından kurulan Boring Company şirketi, büyük şehirlerin trafik problemini tamamen çözmeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların önemli bir bölümünün ise yeraltı kazalarıyla gerçekleştiriyor. İstanbul gibi 10 milyonu aşan nüfusa sahip bir yerde de Boring Company şirketi önemli bir etki yaratabilir.

Elon Musk İstanbul gibi şehirlerin trafik problemini çözüyor

İstanbul’da yaşayanlar çok iyi bilir ki, hayatın neredeyse önemli bir bölümü trafikte geçiyor. Bu nedenle trafik konusunda yapılabilecek en ufak bir çalışma bile, milyonlarca kişinin ciddi bir zaman tasarrufu yapmasını sağlayabilir. Boring Company yer altında kazdığı tüneller ile birlikte trafiği yerin altından yürütmeye çalışıyor.

Elon musk

Elon Musk tarafından kurulan bu şirket, şu anda sadece Los Angeles kentinde kazı çalışmaları yürütüyor. Dakikalar içerisinde yüzlerce hatta binlerce aracın geçişini sağlayabilecek bu tüneller, trafiğin tamamen bitmesini sağlayabilir. İstanbul gibi devasa büyüklükteki bir şehirde de Boring Company kuruluşu kazı çalışmaları yaparsa, trafiğin tahmin edilenden daha öte rahatlayacağını söyleyebiliriz.

Elon Musk şu an için sadece Los Angeles kentinde kazı çalışmaları yürütmek ile birlikte, aynı zamanda Çin’in büyük kentlerinde de kazı çalışmalarına yakında başlayacak. Umuyoruz ki yakın bir zamanda İstanbul gibi büyük şehirlerimizde de kazı çalışmalarına başlanır ve trafik rahatlar. Peki sizce Elon Musk İstanbul’daki bu trafik problemini çözebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Otonom araçlar büyük trafik felaketlerine neden olabilir!