Google kripto madenciliğini yasakladı!

Google

Google, bugün aldığı karar ile mobil işletim sistemi olan Android’de kripto madenciliğine imkan tanıyan uygulamaları yasaklayacağını açıkladı. Android’de artık kripto para madenciliği resmi olarak yapılmayacak.

Kripto para birimlerinin geleceğinin olmadığını sizlere defalarca anlattık. Facebook, Apple ve Twitter  gibi dev isimlerin kripto madenciliğine karşı olan sert tutumu da bu işte geleceğin olmadığını gösteriyordu. Takip edilmesi güç olması ve genellikle de illegal işler için bu para biriminin tercih edilmesi, kripto paraların resmileşmesinde büyük bir engeldi.

Google’dan kripto madenciliğine engel!

Bu engellere bir yenisi de Google cephesinden eklendi. Teknoloji devi, bugün geliştirici politikasını güncelledi. Güncellenen Android Geliştirici Politikası’nda; “Cihazlarda kripto para birimi madenciliğine izin vermeyiz. Kripto para birimi madenciliğini uzaktan yöneten uygulamalara izin veririz.” ifadesi yer alıyor.

Yani artık Android cihazları kullanarak kripto madenciliği yapılamayacak. Ancak Android cihazlarda sadece başka bir PC veya bir kaynak üzerinde yapılan kripto madenciliğini kontrol edebileceksiniz. Yani Google uzaktan yönetim uygulamalarını henüz engellemiş değil.

Google

Telefonların işlemci ömürlerini yarı yarıya indiren kripto madenciliğinin Android’de de yasaklanması çok yerinde bir hamle olmuş diyebiliriz. Aynı şekilde geçtiğimiz aylarda Apple da App Store‘da buna benzer bir engelleme kararı almıştı.

Apple cihazlar arasında şarj aktarımı dönemi!