Safari kullanıcı sayısı ortaya çıktı

ios 9 2 safari guncellemesi

Teknolojinin her alanında olduğu gibi internet tarayıcıları kategorisinde de amansız bir mücadele hakim. Peki Apple bu alanda da başarılı sonuçlar alabiliyor mu, ne dersiniz?

Safari kullanıcı sayısı ortaya çıktı. İnternet tarayıcısı denildiğinde akla ilk gelen isimler Chrome, Firefox ve Opera olacaktır. Ancak eğer siz bu soruyu bir Apple kullanıcısına sorarsanız, alacağınız cevapların sıralaması da içeriği de değişebilir.

Safari 15 hatası önemli bir güvenlik açığı oluşturdu

Apple kullanıcılarının, diğer birçok alanda olduğu gibi internet tarayıcısı konusunda da kendi markalarına ait ürünleri kullanma konusunda ne kadar hassas olduğu bilinen bir durum. Öte yandan, Apple’ın internet tarayıcısı olan Safari’yi sadece bu markanın müşterileri kullanıyor demek de doğru olmaz. Kaldı ki yapılan bir araştırma, Safari’nin dünyanın en çok kullanılan 2. İnternet tarayıcısı olduğunu gösteriyor.

Google, Mac'teki en yeni Chrome versiyonu ile Apple'ı sollayacak

GlobalStats verileri baz alınarak yapılan araştırmalara göre, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı tabi ki Google Chrome. Araştırmanın yapıldığı tarih itibariyle toplam 3.378.967.819 kullanıcısı bulunan bu isim, geriye kalan bütün rakiplerinin toplamının iki katından bile fazla sayıda kişi tarafından kullanılıyor.

Safari kullanıcı sayısı ortaya çıktı

Bununla birlikte Google Chrome’un bu olağanüstü kullanıcı sayısı bile Safari’nin başarısını gölgeleyemez. Yapılan araştırmalara göre bu tarayıcı da Mayıs ayı itibariyle 1 milyar kullanıcı barajını aşarak toplam kullanıcı sayısını 1.006.232.879’a çıkarttı. Her ne kadar bu sayı Chrome’un yanında pek az gibi görünse de, listenin üçüncü sırasındaki Edge’nin 212 milyon civarı olan ve Firefox’un ise 179 milyon kişide kalan kullanıcı sayılarını dikkate aldığımızda, Safari’nin ulaştığı noktanın aslında muazzam bir başarı olduğu anlaşılıyor.

Safari yazılım hatası

Haberimizi listenin beşinci ve altıncı sıralarındaki isimlere ilişkin detayları vererek noktalayalım. Araştırmalara göre Samsung Internet yaklaşık 150 milyon kullanıcısıyla listenin 5. sırasını alırken, Opera ise 109 milyon kişiye dayanan kullanıcısıyla en çok kullanılan internet tarayıcıları sıralamasında kendine ancak 6. sırada yer bulabildi.

Yeni Surface Laptop Go görüldü