Google Chrome Eylül Ayında da Lider

Google Chrome Eylül Ayında da Lider

Dünya genelinde en çok kullanılan internet tarayıcılarının ilk sırasında uzun süredir yer alan Google Chrome, Eylül ayında da zirvedeki yerini korudu.

Araştırma şirketi StatCounter tarafından yeni istatistikler, internet devi Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome‘un Eylül ayında da en çok kullanılan internet tarayıcısı olmayı başardığını gösterdi. StatCounter’ın hazırladığı rakamlara göre Ağustos ayındaki yüzde 46.26’lık pazar payının sadece ufak bir kısmını kaybeden Google Chrome, Eylül ayında dünya genelindeki internet kullanıcılarının yüzde 45.57’i tarafından tercih edildi.

tarayıcı_istatistikleri

Ağustos ayındaki yüzde 20.31’lik pazar payına yeni kullanıcılar eklemeyi başaran Internet Explorer ise, Eylül ayı itibariyle sahip olduğu yüzde 20.15’lik pazar payıyla dünya genelinde en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı oldu. Ağustos ayındaki kullanıcı sayısını büyük ölçüde korumayı başaran Mozilla Firefox yüzde 17.45’lik pazar payıyla üçüncü sırada yer alırken, Eylül ayında pazar payını yüzde 11.22’ye yükseltmeyi başaran Apple Safari dördüncü sırada yer aldı. Bir zamanlar sahip olduğu popülariteyi hızla yitiren Opera‘nın pazar payı Eylül ayında da düşüşünü sürdürdü ve yüzde 1.4’e kadar geriledi.

İnternet tarayıcıları sürümleri göz önüne alınarak sıralandığında ise ilk sırada yüzde 30.4 pazar payına sahip olan Chrome 37 yer aldı. Yüzde 9.23 pazar payına sahip olan Internet Explorer 11 ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada 8.43 pazar payı bulunan Firefox 32 yer aldı.

Nexus 6 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı