Garmin Forerunner 955 tanıtıldı!

Garmin Forerunner 955 2

Son zamanlarda tanıttığı akıllı saat modelleriyle dikkatleri üzerine toplayan Garmin, en yeni modeli Forerunner 955 ile bunu tartışmasız olarak bir kez daha başardı.

Garmin, akıllı saat pazarında günden güne adını duyuran ve git gide de başarı düzeyini arttıran bir marka. Özellikle yakın zamanda tanıttığı Instinct 2 modeliyle “şarjı hiç bitmeyen akıllı saat” imajı çizen ve bu stratejisinde de son derece başarılı olan Amerikalı teknoloji şirketi, şimdilerde ise renkli ekranlı akıllı saat modeliyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Garmin Forerunner 955 1

Şirket tarafından yeni tanıtılan Garmin Forerunner 955 modeli, aslında iki yönüyle ön plana çıkıyor. Forerunner 955’in dikkat çeken ilk yönü renkli ekranı. Bilindiği üzere yakın zaman önce tanıtılan Instinct 2 monokrom ekran ile karşımıza çıkmıştı. Yeni modelin öne çıkan bir diğer özelliği ise tabi ki güneş enerjisi panelleri.

Garmin Forerunner 955 tanıtıldı!

Garmin Forerunner 955

Garmin Forerunner 955’de 46mm’lik bir kadran ve bu kadranın içerisine yerleştirilmiş güneş enerjisi panelleri bulunuyor. Bu sayede özellikle dış mekan kullanımlarında, akıllı saat kendisini yavaş yavaş şarj edebiliyor. Eğer arkanıza güneş enerjisini alırsanız akıllı saatin tek şarjla kullanım süresi 20 günü bulabiliyor. Ancak eğer kullanım süresince GPS’i açık tutmayı düşünürseniz, bu sürenin 10 saatin altına ineceğini de unutmayın.

Garmin, yeni akıllı saatinde bulunan 46mm’lik dokunmatik ekranını Gorilla Glass DX ile koruma altına almış. Bununla birlikte telefonda nabız dinleme, kandaki oksijen seviyesini ölçme, uygu takibi, günlük stres takibi gibi özellikler ve onlarca farklı spor modu seçeneği mevcut.

Garmin Forerunner 955 2

Son olarak güneş panelsiz versiyonu da bulunan Forerunner 955’in bu modelini tercih ederseniz 500 dolar, yok ben cihazın en önemli özelliğinden vazgeçemem güneş panelli versiyonu olsun derseniz de 600 dolar ödemeniz gerekecek.

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi, META olarak değiştirecek